Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri, bazı sokaklarda bulunan barikatları kaldırmak için operasyon düzenledi. Cumhuriyet Mahallesi'ne düzenlenen operasyona çok sayıda zırhlı araç ile zırhlı iş makinesi katıldı. Mahallede kısa bir gerginliğin ardından çatışmalar başladı. Yaşanan çatışmalarda Çetin Dara ile Doğan Doğma isimli iki genç yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gençler kurtarılamadı. 

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, ‘halkın can ve mal güvenliği’ sağlamak amacıyla barikatların kaldırılması için operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “ Yapılan müdahaleler esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize karşı uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonucu 2 (iki) bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan müdahaleler sonucu 5 (beş) adet barikat güvenli bir şekilde kaldırılarak Kani Haydar Caddesi araç ve yaya trafiğine açılmıştır.” denildi. Yüksekova’da halk yaşanan çatışmalara tepki göstererek iş yerinin kepenklerini kapattı. 

AYNI YERDE 6. HENDEK OPERASYONU 

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ise 6, kez sokağa çıkma yasağının ardından Tekel, Mescit ve Konak mahallerine operasyon düzenledi. Daha önce defalarca kez operasyon yapılan bu üç mahalleye bir kez daha operasyon yapıldı. Çatışmalarda vurulan 22 yaşındaki Müslüm Tayyar hayatını kaybetti. 

Diyarbakır Valiliği yaşanan çatışmalarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "2 Kasım 2015 tarihinde akşam saatlerinde Silvan İlçesi Feridun Mahallesi'nde, vatandaşın günlük hayatını sürdürmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellemek amacıyla cadde ve sokaklara hendek kazan ve barikat kuran BTÖ mensuplarına güvenlik kuvvetlerince müdahale edilmiştir. Güvenlik kuvvetlerine yönelik el yapımı bomba ve silahlı saldırıda bulunan BTÖ mensuplarına müdahale esnasında çıkan çatışmada, 1 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Olay yerinde yaralanan bölücü terör örgütü mensubu M.T. 112 unsurları tarafından il merkezinde bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne intikal ettirilmiş, ancak şahıs yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiştir.” 

Editör: TE Bilişim