Erzincan'dan Gümüşhane'ye doğru yol alırken, ön taraftan hafif bir melodi geliyor:

"Vallahi olacak, billahi olacak

Ablayla hareket iktidar olacak

Vallahi olacak, billahi olacak

Karadeniz gelini, başbakan olacak.

*

Bu milletin yüzünü güldürecek Akşener,

Ters giden talihini döndürecek Akşener

Vallahi olacak, billahi olacak

Milli birlik, bütünlük Akşener'le gelecek

*

Güçlü büyük Türkiye Aşener'le olacak

Fatihan torunu Başbakan olacak

Vallahi olacak, billahi olacak

Milliyetçi hareket iktidar olacak

Otobüste kimler mi var? Ön tarafta Meral Akşener oturuyor, yanında eski Gümüşhane Belediye Başkanı ve milletvekili Mustafa Canlı, yine eski Gümüşhane milletvekili Bedri Yaşar.

Hemen arkalarında değişimi eşiyle birlikte başlatan Elazığ eski MHP il başkanı Abdulvahap Erdem ve eşi Zehra Erdem var. Bütün faaliyetlere birlikte katılıyorlar. Genel başkan adayı kadın olunca, onlar da gezilere birlikte katılmaya karar vermişler... Bu MHP için önemli bir adım...

Onların arkasında eski milletvekilleri Metanet Çulhaoğlu, (Adana), Mustafa Gül, (Elazığ), Mustafa Erdem (Ankara), Mehmet Arslan (Ankara), Sedat Çevik (Ankara) Vedat Bayram (Niğde) emekli vali Vali Behiç Çelik, Bingöl, Bitlis, Sıvas, Samsun, Erzurum, Bursa eski il başkanları.. Ben Alparslan Alparslan ile birlikte oturuyorum. İşadamı Cevat Saraç emekli Tuğgeneral Ali Aydın (Yörük Ali) de kafileyle birlikte.. Hepsini sayamayacağım. Fakat görevden daha yeni alınmış olan il başkanlarının tamamı genç..  MHP'de bşr yenilik olmuş ama bu yeniliğe üst kademeler ayak uyduramamış galiba...

***

Meral Akşener Kelkit'te ülkücü gençlerin çok sevdiği Metin Tokdemir'in kabrini de ziyaret etti. Gümüşhane'ye girerken vatandaşların birçoğu Akşener'i bozkurt selamı ile selamladı. Tabii el sallayanlar da çoktu. Dikkatimi çeken şuydu ki genç kızlar büyük bir coşkuyla selam veriyordu ve yüzlerinden gülümseme eksik olmuyordu.

Otobüste Meral Hanım ile biraz sohbet ettik. Zaten cd'den çalınan türkünün "Karadeniz gelini" bölümüne dikkatimi çeken de o oldu.

Peki gerçekten bu iş olacak mı?

Olmaması için engeller var elbette.. Fakat engeller aşılmak içindir. Meral Hanım, genel başkan olduğu takdirde şu an itibarıyla MHP oylarının en az yüzde 25 olduğunu söyledi. Sadece takip ettiği iller itibarıyla değil ama Türkiye genelinden benim edindiğim izlenim de böyle..

Şimdi ben bu satırları yazarken Meral Hanım Gümüşhane'ye girmiş ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanmıştı.

Türküyü yazan ise "vallahi olacak, billahi olacak" derken ülke genelindeki durumu yansıtıyor..

Arslan Bulut

Editör: TE Bilişim