SARIKAMIŞ'ta silahlı saldırıya uğrayan Prof. Dr. Birgür Sönmez bugün çalıştığı hastanede işbaşı yaptı. Bir hafta boyunca poliklinikte hastalarını muayene edeceğini söyleyen Sönmez, Önümüzdeki hafta yeniden ameliyatlara başlayacağı müjdesini verdi.

İki elinin işaret ve baş parmaklarını gösteren Sönmez, " Neye ihtiyacım var biliyor musunuz? Şu iki parmağa" dedi.

Çalıştığı hastanede kameraların karşısına geçen Sönmez' basın toplatısına, "Duygusal olursam kusura bakmayın" diyerek başladı.

OLAY GÜNÜN ANLATTI
Her yıl yapılan Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreninin bu yıl 100'üncüsünü gerçekleştirdiklerini söyleyen Sönmez uğradığı saldırıyı şöyle anlattı: 

- Sarıkamış Meydanında anlamını hiç veremediğim bir şekilde Saat 10:45 sırasında menfur bir saldırıya uğradım. Özel hiçbir husumetim olmayan, Sayın İlhan Özbilen tarafından atılan 4 kurşunun 2'sinin vücuduma isabetiyle hayati bir şekilde yaralandım.

TİTANYUM SAAT KURTARDI

Olay sırasında kurşun sesinden sonra gösterdiği refleksin hayatını kurtardığını anlatan Sönmez, "Karşınızda biranda elinde silah olan bir insan. Kendinizi bir koruma refleksi. Zaten onu yapmamış olsam, kurşun buradan girdi, buradan çıktı. Çelik saatimin, titanyum saatimin kılıfına çarptı ve göğsüme gelmedi. Oradan yere düştü. Bu mesafe çok az. Eğer o refleksi yapmasaydım, kurşun delip geçip göğsüme gelecekti" diye konuştu.

HAYATIMI ŞEHİDE BORÇLUYUM

Yaşadığı saldırının tıbben bir mucize olduğunu söyleyen Prof. Dr. Birgür Sönmez, "Bu mucizeyi yaptığım iyiliklerin, kurtardığım hayatların vesile olduğunu söylüyorlar. Bence bu olay ancak Şehit şühedanın himmetiyle gerçekleşmiştir" dedi. 

Sönmez bu sözleri sarf ederken de ağlamaklı oldu.

VURULDUĞUNDA YEDİĞİ TEKME

Ameliyatlarına ara vermeden devam edeceğini ve Sarıkamış şehitlerine hizmete devam edeceğini söyleyen Sönmez, "Bana atılan iki kurşun canımı acıtmadı. Ama kendini bilmez Kafkas Üniversitesi İkinci sınıfında okuyan Arkeloji öğrencisinin gelip bana tekme atması çok canımı acıttı" dedi.

SALDIRININ SEBEBİ NE?

Saldırıyı gerçekleştiren Eski Belediye Başkanının yeniden aday gösterilmemesinin kendisiyle ilişkilendirilmek istenmesine tepki gösteren Birgür Sönmez, "Bunun benim sayemde olduğu tahmin edilerek, böyle bir husumet yaratılmıştır. Şahısla ilgili hiçbir kişisel husumetim yoktur. Yöreme hizmet yapmak için fikrimi söylemişsem bu da benim demokratik hakkımdır" diye konuştu.

AMELİYATLARA DÖNÜYORUM

15 bin insana hayat verdiğini ve ömürlerini uzattığını söyleyen Prof. Dr. Birgür Sönmez , "Bir 15 bin daha sırada bekliyor. Allah bana ömür versin yeterki. Sadece hastalarıma değil, o dağlarda sahipsiz yatan şehitlere de hizmet etmeye devam edeceğim. Neye ihtiyacım var biliyor musunuz ? Şu iki parmağıma...Bekleyen hastalarının olduğunu söyleyen Sönmez hafif topallayarak basın toplantısından ayrıldı"ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim