Maliye Bakanlığı, vergi uzmanlığına başvurulardaki ‘yazılı sınav’ şartını kaldırdı. Muhasebe, denetim, finansman gibi önemli branş bilgilerine sahip olması gereken vergi uzmanlığı kadrosuna bakanlığın açtığı yazılı sınav olmadan, sadece sözlü sınavla da girilebilecek.
 
‘Mesleki yeterliliği’ sözlü sınavla ölçecekler
 
Değişiklik Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ‘gelir uzmanı’ alımı sınavlarında yapıldı. Remi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle, gelir uzmanlarının KPSS’den belirli puanı yakaladıktan sonra bu kadroya sadece ‘sözlü sınav’la alınmasına imkân sağlandı.
 
Renkli fişlemeler mahkemelik olmuştu
 
Maliye Bakanlığı’nda geçen yıl da denetim alımı sınavlarında ‘renkli fişlemeler’ yapıldığı ve adayların ‘Cemaat üyeleri’, ‘Gezi eylemlerine destek verenler’ ve ‘Alevi olanlar’ olarak kırmızı listeye alındığı iddia edilmişti. AKP’ye bağlı olanların mavi listede, hiçbir görüşe yakın olmayanların da yeşil listede işaretlendiği uyguluma, memur adayları tarafından tepkiyle karşılanmış ve yargıya taşınmıştı. Yargı süreci ise hâlen devam ediyor.

Editör: TE Bilişim