DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN: CUMHURBAŞKANLIĞI GÖRÜNÜMLÜ BAŞKANLIK SİSTEMİ!

MHP’ye gönderilen mini anayasa paketinde 29 maddenin yer aldığı, sistemin adının ‘cumhurbaşkanlığı’ olarak kaldığı belirtildi. Lakin bunu doğan görünümlü şahin gibi Cumhurbaşkanlığı görünümlü Başkanlık olduğu yorumları yapılır oldu.

TBMM'NİN YETKİLERİ SARAY'A DEVREDİLECEK!

Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre, 'Başkanlık ile cumhurbaşkanlığı karması' olarak nitelendirilen sistemde bakanlar dışarıdan atanacak. Cumhurbaşkanının iki yardımcısı olacak. Başkanlık kararnameleri ile TBMM sistemin dışına itilip tek adam yönetimine doğru gidilecek.

YARGI ERDOĞAN'A BAĞLANACAK!

Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi ve HSYK üyelerinin yarısını atama hakkına sahip. Bu da yargının tamamen Saray'a bağlanacağı yorumlarını beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı yürütmenin alanına giren konularda kararname çıkartabilecek. TBMM'nin yasama yetkilerini Saray'a devredeceği analizi yapılabilir.

ERDOĞAN'I YARGILAMAK İMKANSIZ OLACAK!

Meclis’te cumhurbaşkanına soruşturma açılması için 367 oy gerekecek. AKP’nin MHP’ye ulaştırdığı metinde idam cezası bulunmuyor. İdam cezasının tek maddelik ayrı bir metin olarak MHP’ye önerileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim