Amasya Valiliği görevinden, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok hakkında, 40 ayrı soruşturma olduğu ve müteahhit olan kardeşine usulsüz ihaleler verdiği öne sürüldü.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Altınok ile ilgili iddiaları TBMM gündemine getirdi. Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tarhan, Selami Altınok'un, Erzurum İl Genel Sekreteri olduğu dönemde hakkında çeşitli soruşturmalar açıldığını savundu.

Selami Altınok'un müteahhit olan kardeşine usulsüz ihaleler verdiğini öne süren Tarhan, halen Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve Altınok hakkında soruşturma izni istenen bir dava olduğunu da savundu. Tarhan, Altınok'un kardeşi hakkında, ihaleye fesat karıştırmaktan, hükümlülük kararı olduğunu da iddia etti.

Tarhan Başbakan Erdoğan'a, Altınok ve kardeşi hakkında açılan soruşturma ve dava olup olmadığını ve bu soruşturmaların mahiyetini sordu. ''Altınok'un kardeşi, Erzurum İl Özel İdare ihalelerine girmiş midir?'' sorusunu da yöneltti. 
 
Gazeteport
 

Editör: TE Bilişim