Yaşadığımız ülkenin kullandığı anadili dışında kalan tüm dilleri yabancı dil olarak adlandırabiliriz. Bu tanımdan yola çıkarak yabancı müziğin, anadilimiz dışında farklı dillerde yapılmış tüm müziklere yabancı müzik diyebiliriz. Yabancı müzik denince ilk aklımıza gelen İngilizce şarkılar olabilir fakat Hintçe veya Arapça yazılmış bir şarkıdaolarak adlandırılabilir. Müzik kendi içerisinde birçok farklı alana ayrılabilir. Yabancı müzik dinlenmesi son yıllarda artmaya başlamıştır. Bunun sebebi insanların dünya devletlerini dolaşmaları ve yabancı dil kullanımının artması olarak gösterilebilir.

Müzik Türleri ve Yabancı Müzik

Örneğin Türk müziğini ele alırsak, Türk Sanat Müziği, Türk Pop Müziği, Rap ve arabesk vb. olarak sınıflandırabiliriz. Bu bağlamda İngilizce müzikleri inceleyelim. Rock Müzik, Pop Müzik, Pop Rock, Jazz, Hard-Rock ve bunun gibi birçok farklı alanları vardır. Yani Yabancı Müzik çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Genelliklede genç neslin daha çok ilgi duyduğu bir alandır.

 Yabancı müzik dinlenmesinde kullanılan şarkı sözlerinin etkisi olması söz konusu olsa da asıl dinlenme sebebi olarak şarkının müziğinin insanları etkilemesi olarak gösterilebilir. Yabancı müzikte ki ilgi genelde dile ve dili anlamaya yönelik değildir. Çoğunlukla müziğin içindeki ritim dinleyenleri daha çok cezp etmektedir. Biraz daha irdelersek ruh halinize göre yabancı bir kanalı dinlerken çıkan bir müziğin sesini açabilirsiniz. Mesela çok enerji dolu hissediyorsunuz ve pop yabancı bir şarkı kendini dinletebilir. Hatta bu şarkı çok popüler bir hale geldiyse telefonunuzda zil sesi bile yapabilirsiniz. Yabancı müzikleri dinlerken dili anlayamıyor olmamızda müzikleri daha cazip hale getiriyor. Belki de dinlediğiniz yabancı bir rock grubunun şarkının içinde küfür ettiğini bile anlamazsınız. Duyduklarımızı anlayamamış olmamız bizi tamamen ritmin akışına bırakmamızı sağlıyor.

Yabancı EN ÇOK İNDİRİLEN MP3LER
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Editör: TE Bilişim