Caddede vuruldular

Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu (26) ile Uzman Çavuş Sinan Uçan (31), Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinden Silvan Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’na gitmek üzere Diyarbakır Caddesi’nde otomobile binerken bir grup teröristin saldırısına uğradı. Ağır yaralı askerler hastanede şehit oldu.

Yola patlayıcıyla tuzak

Şırnak Beytüşşebap’ta Taşarası mevkiinde teröristlerin yola döşediği patlayıcı, askeri konvoy geçerken infilak ettirildi. Patlamada zırhlı araçta bulunan bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Mardin’de çıkan çatışmada ise yaralanan 2 askerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Çatışmada 1 PKK’lı öldürüldü. 

 

Yine hain saldırı: 4 kahraman şehit

Silvan, Beytüşşebap ve Mardin’in Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasındaki kırsal kesimden kara haber geldi. Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucunda 4 asker şehit oldu.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu (26) ile Uzman Çavuş Sinan Uçan (31) şehit oldu. Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinden görevli oldukları Silvan Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’na gitmek üzere çıkan Topçuoğlu ile Uçan, otomobile bindikleri sırada bir grup teröristin uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanarak Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan iki asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bu arada Şırnak-Beytüşşebap karayolunun Taşarası mevkisinde teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada zırhlı araçta bulunan 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Öte yandan güvenlik güçlerinin Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçeleri arasındaki kırsal alanda gerçekleştirdiği arazi arama tarama faaliyeti sırasında bir grup terörist tarafından ateş açılması sonucu yaralanan ve hastaneye kaldırılan iki askerden biri şehit oldu.

Feryatlar yükseldi

Şehit Topçuoğlu’nun Malatya’da Koyunoğlu Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi askeri yetkililer sağlık görevlileri eşliğinde baba Alaaddin Topçuoğlu ile anne Mine Topçuoğlu’na iletirken evden feryatlar yükseldi. Babanın metanetini koruduğu gözlendi. 112 Acil Servis görevlileri sinir krizleri geçiren şehit yakınlarına müdahale etti. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Topçuoğlu’nun baba evine Türk bayrağı asıldı. Koyunoğlu Mahallesi’nde 13 Eylül tarihinde polis memuru Şahin Altmış’ın Şırnak’ta şehit olduğu haberi ailesine ulaştırılmıştı. Altmış’ın baba ocağı, Topçuoğlu ailesinin oturduğu evin yan sokağında bulunuyor. Öte yardan İzmir’in Tire ilçesindeki Gökçen Karakol Komutanlığı’nda 2 yıl görev yapan Şehit Topçuoğlu 2.5 ay önce Silvan’a tayin edildi. Topçuoğlu’nun şehit olması Tire’deki eski çalışma arkadaşları ve sevenlerini yasa boğdu.

Dev bayraklar asıldı

Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan’ın İzmir’in Gaziemir ilçesindeki baba evine de acı haber ulaştı. Fenalaşan anne Türkan Uçan ile baba Celalettin Uçan’a  sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Uçan’ın felçli olduğu belirtildi. Şehidin baba evinin yanı sıra çevredeki evlere de Türk bayrakları, Atatürk posterleri asıldı,  Kuran-ı Kerim okundu. Şehidin eşi Betül Uçan’ın Silvan’da olduğu, 10 yaşındaki kızı Sude’nin ise eğitimi için İzmir’deki büyükbabası ve babaannesiyle kaldığı öğrenildi. Bu arada Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim