Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Adliye’ye sevk edilen 9 kişiden 2′si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 7 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde 1 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Böylelikle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen kişi sayısı 8′e yükseldi. Bu kişilerden 7′si gece yarısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince öğlen saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen ve savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 7 kişinin, sorgu işlemi sona erdi.

Mahkeme, gözaltında tutulan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kardeşi Sebahattin Demir, Kader Demir, Mustafa Bayhan, Yene Çavdar, Selim Velioğlu, Ümit İsa Döğer ve İmren Özbey’in, “rüşvet için anlaşmak suretiyle rüşvet almak ve vermek” suçlarından, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların tespit edilmesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden savcılığa getirilen Hasan Yılmaz adlı bir kişinin ise mahkemeye sevk edildiği ve burada sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim