Yolsuzluk ve rüşvette operasyonunda ikinci dalga geliyor... Radikal'in haberine göre, operasyon için hedefte olan isimlerin aralarında çok ünlü isimler var ancak Emniyet'in nasıl hareket edeceği kesin değil.
Savcılık aralarında çok ünlü isimlerin de olduğu listeyi İstanbul Emniyeti'ne gönderdi. Ancak Emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. Ancak Emniyet, Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.
2. Dalga soruşturmasını Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Akkaş yürütüyor. Gözaltı için 30 kişilik bir liste verildiği iddia ediliyor.
Ercan Gün'ün iddiasına göre, gözaltına alınacak isimler arasında; Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, TCCD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski milletvekili ve İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk, BİM'in kurucu ortaklarından İcra Kurulu Başkanı Latif Topbaş, Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, Cengiz Aktürk...

EMNİYETTE OLAĞANÜSTÜ DURUM
İstanbul genelinde görevli tüm emniyet müdürlerinin Vatan Caddesi'nde bulunan emniyet binasında toplantı halinde olduğu ifade diliyor. İddiaya göre savcılığın arama ve gözaltı talimatına emniyetin uymadığı ve direndiği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilişim