PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, kazdıkları hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla 13 Mart'ta başlatılan operasyon sürdürülürken dün akşam Özel Harekat Şubesi'nde görevli 1 polis şehit düştü, 1 polis de yaralandı.

ŞEHİT POLİS TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki özel harekat polisi Emre Fıstıkeken'ın cenazesi Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda düzelenen törenle memleketine gönderildi.

Uğurlama törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, kurum amirleri, askerler ve polisler katıldı. Tören, şehidin öz geçmişlerini okunması ve saygı duruşuyla başladı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehit cenazesi tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak uçağa götürüldü. Bu sırada özel hareket polislerinden oluşan bir grup, şehit arkadaşları Emre Fıstıkeken'in tabutunu taşımak için uçağa koştu. Özel Hareket polisleri tabutu bir süre taşıdıktan sonra tekbirler eşliğinde uçağa bıraktı. Daha sonra da şehit özel harekat polisi Emre Fıstıkeken'in cenazesi askeri uçakla memleketi Nevşehir'e uğurlandı.

Şırnak'ta 1 korucu şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta devam eden operasyonlar sırasında PKK'lıların silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir korucunun kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "26 Mart 2016 tarihinde saat 02.10’da, Şırnak il merkezinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman korucumuz ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

 

Editör: TE Bilişim