BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu uzun bir konvoyla getirilen cenazeler, binlerce kişi tarafından ilçe girişinde karşılandı. 

Cenazelerin karşılanması sırasında bölgede önlem alan polisler ile toplanan grup arasında gerginlik görüldü. Gerginlik sırasında polis basınçlı su ve plastik mermi kullandı. Buradaki olaylar BDP'li yöneticilerin devreye girmesi ile yatıştırıldı. Cenaze aracının yoluna devam etmesi üzerine olaylar sona erdi. 

Olaylar sırasında konvoyda bulunan BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın aracına bir minibüs koruma yapması da dikkat çekti. Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in cenazeleri ise Orman Mahallesi'nde bulunan Kışla Camii'ne getirildi. Burada kılınacak cenaze namazı ardından amca-yeğen, ilçedeki Akalın Mezarlığı'da toprağa verilecek. Cenaze törenine, Demirtaş'ın yanı sıra HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncer, BDP Milletvekilleri Esat Canan, Özdal Üçer ve Adil Zozani de katıldı.

Kepenklerin kapalı olduğu Van'ın Başkale İlçesi'nde ise Van'dan gelen cenazeler 100 araçlık bir konvoyla karşılandı. Sabah saatlerinden itibaren cenazelerin Van'dan gelmesini bekleyen ve aralarında Başkale BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın'ın da bulunduğu binlerce kişi Başkale belediyesi önünde sloganlar atarak beklemeye başladı. Cenaze konvoyunun ilçeye girmesi ile birlikte kalabalık Van-Hakkari yolunu trafiğe kapattı.

Editör: TE Bilişim