Fadıl Akgündüz , Zaman'ın 110 bin tiraj kazandığı hafta “Zaman eriyor” diye reklam vermişti. Zaman gazetesinin mahkemeye başvurması sonucu ihtiyati tedbir kararı alan mahkeme Caprice Gold 'un reklamlarının toplatılmasına hükmetti.

Bir milyon 200 bini aşan tirajıyla Türkiye'nin en çok satan gazetesi olan Zaman'a yönelik Fadıl Akgündüz'ün reklam oyunu Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nden döndü.

Mahkeme, ‘Zaman Eriyor' ibareli Caprice Gold'un ilan, bilboard, gazete, dergi, web sitesi ve internet üzerinde yapılan her türlü tanıtım, reklam, yayınlarının engellenmesine, tüm yayın, ilan ve bilboardların toplatılmasına ve el konulmasına karar verdi.

Zaman'ın haberine göre; Mahkemenin vermiş olduğu 2 sayfalık ihtiyati tedbir kararının gerekçesi “Dosyaya sunulan marka tescil belgeleri, internet kayıtları, gazete ve bilboarddaki görseller dikkate alındığından söz konusu reklamların yayınlanma süresi, etkisi, bu süre zarfında tedbir isteyenin haklarının korunma gerekliliği, meydana gelebilecek zararın telafisinin mümkün olmaması, başka türlü giderilmesinin söz konusu olmaması ve durum itibariyle karşı tarafa yapılacak tebligat ve bildirimin tedbiri uygulanmaz hale getirebileceğinden tedbir isteyen tarafın ihtiyati tedbir talebinin kabulüne karar vermek gerekli ve yerinde görülmüştür.” şeklinde sıralanıyor.

Zaman gazetesini de bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik A.Ş. tarafından mahkemeye sunulan dilekçede Caprice Gold'un ilanlarında otel satışları ile ilişkilendirilebilecek hiçbir bağlantı yok iken Zaman markası ibaresinin aynı puntolarla, aynı yazı karakteriyle, aynı renklerle yanına bir kelime ekleyerek ‘Zaman Eriyor' şeklinde kullanılmasının tamamen kötü niyetli olduğu belirtiliyor.

‘Zaman' markasının bilboardlarda ve reklamlarda kullanılması sonucu markaya yönelik tecavüz niteliğinde eylemlerde bulunulduğu vurgulanan dilekçede, söz konusu bu eylemlerin aynı zamanda haksız rekabet taşıyıp kötü niyetli olduğu belirtilerek ‘Zaman' markasının marka hakkına ve kurumsal itibarına açıkça tecavüz ve hakaret teşkil eden ‘Zaman Eriyor' ibareli ilanların tüm mecralardan kaldırılması istendi.

Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi de Zaman'ın başvurusunu haklı bularak ilanların toplatılmasına karar verdi. Mahkemenin verdiği ihtiyati tedbir kararının reklam şirketine ulaşmasıyla söz konusu ilanların toplatılmaya başlandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim