Polis Akademisinin resmi internet sitesiwww.pa.edu.tr'denyapılan açıklamaya görePolis Meslek Eğitim Merkezleri için lisans mezunlarından7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından1.800 erkek ve 200kadın öğrenci akademi bünyesine alınacak. Yapılan açıklamada ayrıntılı bilgilere yer verilmezken başvuru şartları ve istenecek bilgilere ilişkin önümüzdeki günlerde yeni bir açıklama yapılması bekleniyor. Akademi tarafından yapılan duyuruda ''Ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olup, ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.'' ibaresine yer verildi.

22. dönem POMEM başvuru ne zaman?
Polis akademisi tarafından 22. dönem alımları için başvuru yapmayı bekleyen bireyler, başvuru tarihiyle ilgili detayları bekliyor. Her yıl binlerce aday tarafından başvurulan POMEM öğrenci alımlarında yoğun bir talep gözlemlendiğine dair önemli istatistikler mevcut. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 21. dönem POMEM alımında ortalama 67 bin düzeyinde bir başvuru talebi gerçekleşti. Ayrıca geçtiğimiz yıl POMEM için 13 bin öğrenci alımı yapıldı. Polis Akademisinin 22. dönem POMEM başvuru tarihine ilişkin önümüzdeki günlerde bir duyuru yapması bekleniyor.

22. dönem POMEM başvuru şartları?
Polis Akademisi tarafından 5 Mart tarihli duyuruda 22. dönem POMEM alımları için gerekli başvuru şartlarıyla ilgili ayrıntılı bir bilgi bulunmuyor. POMEM'e başvurmayı planlayan adaylar başvuru şartlarına ilişkin önümüzdeki günlerde daha somut bilgiler edinebilirler. Başvuru şartlarıyla ilgili geçtiğimiz yıla göre önemli değişiklikler beklenmezken 22. dönem KPSS lisans puanı ve KPSS önlisans puanı ile ilgili şartlarda bir güncelleme olup olmayacağı henüz kesinleşmiş değil.

22. dönem POMEM başvuru ücreti
POMEM ön başvuru ücreti her yıl değişiklik gösterebiliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan alımlar için gerçekleştirilen ön başvuru sürecinde adaylardan 75 TL talep edildi. YalnızcaHalkbank şubelerinden ve ATM’lerinden yatırılabilen POMEM başvuru ücreti için bu yıl bir değişiklik olabilir. Polis Akademisi tarafından yapılacak olan bir sonraki duyuru ''22. dönem POMEM başvuru ücreti ne kadar?'' sorusunun cevabını içerebilir.

Editör: TE Bilişim