Hatta kimisi de hali hazırda yapmakta olduğu tatilini bayram tatili sayesinde uzatabilecek. Tatilin bu sene yaz dönemine gelmesi sebebiyle tatil planlarını önceden yapanlar bile var. Belki de pek çoğunuz otel rezervasyonlarınızı aylar öncesinden yaptırdınız bile. Peki hala bu 10 günlük uzun tatilde ne yapacağına karar veremeyenler yok mu? Elbette ki var. Bizler de sizlere önerilerde bulunabilmek adına bu yazıyı hazırladık. Bu uzun tatilden en iyi şekilde faydalanmanız için gezip görmek isteyebileceğiniz yerleri düzenledik. Siz de bayram tatilinizi evinizde oturarak çöpe atmayın diye bu önerileri dikkate almalısınız.

Doğayla İç İçe, Huzurlu Bir Tatil İçin: Olympos

Yaz tatili denilince akla gelen ilk yerlerden birisi, hatta ilki; Antalya’dır. Siz de Antalya’nın o güzel havasından ve denizinden yararlanmak isteyebilirsiniz. Antalya’da yapacağınız hiçbir tatil kötü olmayacaktır; ancak eğer şehrin kalabalığından ve gürültüsünden sıkıldıysanız, daha sakin ve daha huzurlu bir tatil yaparak hem dinlenmek hem de gönlünüzce eğlenmek istiyorsanız gitmeniz gereken yer tam da burası; Olympos. Olympos huzuru ve sessizliği arayanlara bu imkânı sunarken, gece hayatını da yaşayıp gönlünce dans edip içmek isteyenlere de istediklerini veriyor. Herkesin tatil anlayışına uygun seçenekler sunmasının yanı sıra uygun fiyatlı konaklama imkânlarıyla da ekonomik olarak herkese hitap ediyor. Sabahları bungalov evlerinizde dinlenip, sahilin tadını çıkarabilir; akşamları da arkadaşlarınızla yaz kış açık işletmelere gidip eğlenebilirsiniz. Olympos’a gitmişken çevrede yer alan Adrasan, Çıralı ve Kemer gibi tatil beldelerini de ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu mevsimde Olympos’a gitmek için özel bir araca da ihtiyacınız yok. Otobüs veya uçakla Antalya’ya gittikten sonra Merkez’den kalkan araçları kullanarak Olympos sapağına ulaşabilirsiniz. Bu sapaktan sonra yazın sefer yapmakta olan toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz gibi tercihe bağlı olarak taksi de kullanabilirsiniz.

Türkiye’nin Açık Ara Farkla En Güzel Sahili: Ölüdeniz

Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Türkiye’nin en güzel sahili olarak adlandırılmasının sebebi 2006 yılında %82 gibi başarılı bir oy oranıyla bu unvanı almaya hak kazanmasıdır. Eminiz ki herkes bayram tatilini bu güzel sahilde geçirmek isteyecektir. Ölüdeniz güzel bir tatilin yanında sizlere “yamaç paraşütü” gibi mükemmel bir deneyim yaşama imkânı da sağlamaktadır. Bu tatil sayesinde aynı zamanda sabahları gerçekleşen tekne turnaları ile Türkiye’nin en güzel koylarını da ziyaret edebilirsiniz. Ölüdeniz’e ulaşmanın en pratik yolu Dalaman Havalimanından Fethiye merkeze ulaşım sağlayan firmaları kullanmaktır. Bu yolculuk yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Şahsi aracınızla yapacağınız yolculuklarda virajlı yollara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Yahya Can Dede

Twitter: @ycandede_

Editör: TE Bilişim