Aşık'ın yazdığına göre, Ankara'da imza verilecek yer, köhne bir apartman daire. Üstelik Yurt dışındaki seçmenlerde burada imza vermek zorundalar. Uçağa atlayıp gelseler bile, binaya yaklaşmaları bile zor. 

Aşık'ın, muhalefete uyarı niteliğindeki yazısı şöyle:

 "100 BİN ÇİLE

24 Haziran’a giderken en arızalı konulardan biri 100 bin imza koşulu...

Adaylara kendileri anlatmaları için yarım saatlik TV konuşması imkânı verilmediği gibi imza işi de 6 güne sıkıştırıldı. Konuyu çok yakından izleyen bir dostumuzla konuşuyoruz:

100 bin imza konusunda büyük sıkıntılar yaşanacak. Örneğin Ankara’da, Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Altındağ, Keçiören ve Pursaklar ilçe seçim kurulları tek bir binada toplanmıştır. Bu bina da Sıhhıye’de, Strazburg Caddesi’nde, kapısından yan yana iki kişinin bile zor geçebileceği eski bir Ankara apartmanı. Belli ki imza günleri bu binada büyük sıkıntılar yaşanacak, kapısında uzun kuyruklar oluşacaktır.”

- Ya yurt dışındaki seçmenler?

 “Yurt dışındaki  seçmenlerin imza verebileceği tek yer Yurt Dışı Seçim Kurulu. Bu kurulun yeri de yine az önce sözünü ettiğim Strazburg Caddesi’ndeki köhne apartmanda. Yurt dışındaki seçmenler imza vermek için uçağa atlayıp Ankara’ya gelseler bile Ankara’daki seçmenler gibi onlar da binaya yaklaşmakta sıkıntı çekecekler.”

- Ya hapishanedekiler?

“Hapishanelerdeki 235 bin yurttaşın cumhurbaşkanı adayı için imza vermeleri de fiilen söz konusu olmayacak. Çünkü imza vermek için bizzat ilçe seçim kuruluna gitmeleri gerekir ki buna da elbet izin verilmeyecek...”

Editör: TE Bilişim