Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde Yüksek Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe camiasına büyük bir sürpriz yapmıştı. Yüksek Divan Kurulu üyesi olmaya hak kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Ali Koç, Kenan Evren Lisesi’nin arazisinin 49 yılığına Fenerbahçe’ye kiralandığını duyurdu. Yaklaşık 17 senedir kazanılmaya çalışılan arazi sonunda Fenerbahçe’nin oldu. Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokolde bu alana karşılık 3 okul 1 spor salonu sözü verip bu sözü tutmasına rağmen üst kullanım hakkını elde edememişti.

ERDOĞAN BÜROKRATİK ENGELLERİN KALKMASINA YARDIM ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bürokratik engellerin kalkmasında Fenerbahçe’ye yardımcı oldu. 

Fenerbahçe’nin 21 bin metrekarelik alan inşaat imar izni bulunuyor. Araziye otel, AVM, iş merkezi ve otopark gibi kulübe kalıcı gelirler sağlayacak projeler yapılacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL ANADOLU LİSESİ (KENAN EVREN LİSESİ) VELİLERİ İSYANDA

İstanbul Anadolu Lisesi'nin (Kenan Evren Lisesi) velileri ise okulun Fenerbahçe’ye verilmesine tepkili. Okulun konum olarak çok önemli bir noktada olması, bir çok öğrencinin seçimini bu okuldan yana kullanmasına sebep olduğu gibi, okulun 120 yıllık olması ve Türkiye’deki 100 tarihi okul arasında 36. sırada olması ise, olaya ayrı bir ilginçlik katıyor.

İstanbul Anadolu Lisesi'nin (Kenan Evren Lisesi) velileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık bir mektup yazarak, Erdoğan’ı çok hassas olduğu bilenen Abdülhamit Han ismi ile sıkıştırarak, sonuca ulaşmaya çalışarak “120 yıldır, İlkokul, Ortaokul, Lise düzeyinde eğitimin her kademesinde vatana pek çok evlat yetiştirmiş, yetiştirmekte olan eğitim yuvamızın AVM-Rezidansa dönüştürülmesi gibi durumun karşısında sesimizi duyurmak,  Osmanlı devletinin ve Ulu Hakanımız Abdülhamit Han’ın mirası olan bu ocağın sönmemesi adına bizden desteğinizi esirgemeyeceğinizi umarak en derin saygı ve hürmetlerimizi sunarız.”

İşte o açık mektup;

"SAYIN CUMHURBAŞKANIM:

Bizler Fenerbahçe Stadının yanında bulunan  İstanbul Anadolu lisesi ( Eski Adıyla Kenan Evren Lisesi) öğrencileri, öğretmenleri ve velileri olarak sesimizi sizlere duyurabilmek için bu satırları yazıyoruz.  

Okulumuz 1899 yılında SULTAN 2.ABDÜLHAMİT HAN zamanında Zühtü Paşa Milli Eğitim bakanı iken yapılmış ve o tarihten bu yana eğitim yuvası olarak 120 yıldır birçok öğrenciye kucak açmıştır.

Nice bilim insanı, edebiyatçı, sporcu, sanatçı, siyasetçi yetiştirmiş bu köklü eğitim yuvasında İstanbul Anadolu Lisesi ( Kenan Evren Lisesi) öğretmen, öğrenci ve velileri olarak eğitim öğretime devam etmek bizlere de nasip olmuşken, Fenerbahçe Stadının bitişiğinde yer alan okulumuz arazisinin maalesef Fenerbahçe spor kulübüne devredildiği haberi ile sarsıldık.

Bu haberi aldığımız andan itibaren İstanbul Anadolu Lisesi olarak derin üzüntü ve çaresizlik içindeyiz. Okulumuz Türkiye’deki 100 Tarihi okul arasında 36. Sırada olup Türkiye’deki sayılı Anadolu liselerinden biri iken böyle bir belirsizliği yalnız Sayın Cumhurbaşkanımızın çözebileceği umuduyla zatı âlinizi tek çare olarak görmekteyiz. 

Önceki yıllarda okulumuz arazisine karşılık Fenerbahçe Spor kulübü tarafından yaptırılan 3 okul ve 1 spor salonunun bedelinin Yüce devletimiz tarafından karşılanarak 120 yıllık köklü eğitim yuvamızın devamı konusunda gereken hassasiyeti göstermeniz en büyük dileğimizdir. 120 yıldır: İlkokul,

Ortaokul, Lise düzeyinde eğitimin her kademesinde vatana pek çok evlat yetiştirmiş, yetiştirmekte olan eğitim yuvamızın AVM-Rezidansa dönüştürülmesi gibi durumun karşısında sesimizi duyurmak,  Osmanlı devletinin ve Ulu Hakanımız Abdülhamit Han’ın mirası olan bu ocağın sönmemesi adına bizden desteğinizi esirgemeyeceğinizi umarak en derin saygı ve hürmetlerimizi sunarız.

İstanbul Anadolu Lisesi Ailesi
( Eski Kenan Evren Lisesi)"

Editör: TE Bilişim