Gece saatinde Meclis'ten geçen infaz düzenlemesinde yer alan 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismara evlenme vaadi ile tecavüz edeni affeden yasa sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Cinsel istismara uğrayan kız çocukları için kendilerinden 15 yaş büyük istismarcısı ile evlendirilmesini öngören yasa adına gece saatlerinde Meclis'ten onay çıktı. Buna göre; infaz düzenlemesinde 14 yaşına giren bir çocuk ile cinsel istismar faili arasında 15 yaştan fazla fark olmaması, failin suçu işlediğinde başkasıyla evli olmaması ve mağdur çocuğun şikayet etmemesi durumlarında cezanın ertelenmesi ortaya çıktı.

EVLENME VAADİYLE ÇOCUK İSTİSMARCISINA AF

Metnin ortaya çıkması sonrasında sosyal medyadan oldukça sert tepkiler gelmeye başladı. Başta çocuk ve kadın hakları örgütleri olmak üzere çok sayıda kurum 'Çocuk istismarına af olmaz' diyerek ayaklandı. Mor Çatı'da bu tepkiler karşısında sessiz kalmadı.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ise böyle bir kanun teklifi karşısında sessiz kalmayacaklarını söyleyerek yasal düzenlemeye karşı olduklarından söz etti.

Cinsel istismar

Editör: TE Bilişim