Corona virüs salgını sonrasında okulların tatil ilan edilmesi çalışan hamile anne ve babaların merak konusu oldu. Aldülkadir Selvi ise bu konuya bir açıklama getirerek eşlerden birinin izinli sayılabileceğini söyledi.

Okulların tatil ilan edilmesinin hemen ardından iki önemli sorun daha ortaya çıktı. Hamile personel izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda net bir açıklama beklerken hem anne hem babası çalışan ve corona virüs tatiline çıkacak olan çocuğa evde kimin bakacağı merak konusu oldu.

HAMİLE PERSONELE 16 MART'TA TATİL VAR MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çalışan eşlerden birinin idari izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda Cumhurbaşkanlığından net bir açıklama gelmediğini söylerken Abdülkadir Selvi ise ilerleyen günlerde alınacak olan karar doğrultusunda eşlerden birinin izinli sayılabileceğini ifade etti.

16 Mart Pazartesi gününden itibaren okullar 1 hafta süreyle tatil ilan edilirken 23 Mart Pazartesi gününden itibaren de uzaktan eğitim başlayacak. Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil sürecine girecek ve gereken tüm önlemler alınacak.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, 13 Mart 2020 tarihli, 3 maddelik idari izin genelgesi yayımladı.

Yayımlanan Genelgeye göre, hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklık sorunu olanlar, kronik solunum yolu , kanser hastalığı olanlar, kalp damar hastalığı, obezite, diyabet dahil risk grubu içinde yer alan personel 16 Mart 2020'den itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.

Ayrıca, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu olan kadın çalışanların yıllık izin talepleri karşılanacak, yıllık izin hakkı olmayanlara mazeret izni verilecek.

Editör: TE Bilişim