AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaportlar konusunda yaptığı açıklama şu şekilde:

"FETÖ ile mücadele kapsamında artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için, bunlardan 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi, şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içeresinde kaldırılacaktır. Böylece yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayan vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız."

FETÖ’yle mücadele konusunun kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdürülmeye devam edildiğine dikkat çeken Erdoğan, FETÖ davalarını yakından takip ettiklerini ve davaların büyük bir bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Erdoğan, temyiz aşamalarının da bitmesiyle mahkumiyet alan FETÖ’cülerin, ülkemiz ve milletimize yaptıkları ihanetin bedellerini ömürlerini dört duvar arasında tamamlayarak ödeyeceklerini dile getirdi. Dünyanın en sinsi terör örgütü olarak tanımladığı FETÖ’yle mücadelenin kolay olmadığını aktaran Erdoğan, "Bu yapı kendi gerçek militanlarını gizlemek için çok sayıda insanı kalkan olarak kullanmaktan çekinmemiştir" dedi.

Suçlularla masumların ayırt edilmesi için titiz bir çalışma gerçekleştirildiğini anımsatan Erdoğan, "Komisyonumuz isabetli görmediği ihraçlarla ilgili göreve iade kararı veriyor. Bu çerçevede attığımız bir adım daha var. FETÖ’yle mücadele kapsamında tutuklanan ve mahkum olanlarla ihraç edilenlerin bir kısmının eş, çocuk, anne ve babalarının pasaportlarına idari işlemle ihtiyaten tahdit konulmuştu. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ mensupları yurt dışına kaçmaya başlamıştı. Artık soruşturma ve davalar belli bir aşamaya geldiği için bunlardan 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içinde kaldırılacaktır. Mahkeme kararıyla konan tahditler bu kapsamında dışındadır. Kaçarak kurtulduklarını sanan FETÖ’cüleri de birer ikişer getirerek adaletin karşısına çıkartıyoruz. Ülkemize çok ağır sosyal, siyasi ve ekonomik maliyeti olan FETÖ’nün kökünü kazıyana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Yeni yönetim sistemimiz bu konuda çok önemli imkanlar sağlıyor. Hala kendini gizlediğini sanarak sağda solda faaliyet yürüten ve sinsice bekleyen FETÖ’cüler olduğunu biliyoruz. Milletimiz müsterih olsun, nerede olurlarsa olsunlar birer birer tespit edecek ve gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele ile birlikte yeni dönemde ekonominin de ilk sırada olduğunu kaydeden Erdoğan, yapısal sorunların reformlarla çözüleceğini ve Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirileceğine değindi. Erdoğan, "Dün IMF ile yolları ayırarak bu konuda önemli bir adım attık. Bu dönemde cari açık, enflasyon ve faiz başta olmak üzere ekonomideki yapısal sorunlarımızı çözerek çok daha iyi bir noktaya ulaşacağız. Aynı şekilde AB ile ilişkilerimizi hakkaniyete dayalı bir çizgiye oturtmak için gayret göstereceğiz. Rusya ile ilişkilerimiz gelişiyor. Orta Asya ile ilişkilerimizde yeni bir atılım dönemindeyiz. Güney Amerika’yı yeni açılım alanımız olarak belirlemiştik. Çin’le iş birliği potansiyelimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Güney Asya asla ihmal edemeyeceğimiz bir coğrafyadır. Dünyanın her köşesiyle güçlü bir ilişki kurmak için çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim