Bölgeden gelen haberlerde, hava ve kara saldırılarının aralıksız sürmesi nedeniyle göç rakamının tam olarak bilinmediği ve tespit edebilenlerin 25 bin olduğu belirtildi.

Suriye’de Esad rejiminin operasyonları sonrası sivillerin Türkiye sınırına gidişleri sürüyor. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nden Türkiye sınırına 2 günde 25 Suriyeli gitti. Esad rejiminin Rusya ile birlikte yaptığı operasyonlar nedeniyle Türkiye sınırına giden Suriyelilerin sayısının artması bekleniyor.

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yerinden edilen sivillere ilişkin veri çalışması yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'dan alınan bilgiye göre, Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ile Rusya'nın saldırıları nedeniyle son 2 günde en az 25 bin sivil evlerini terk etti.

Hallaj, hava ve kara saldırılarının aralıksız sürmesi nedeniyle göç rakamının tam olarak bilinmediğini, tespit edebildiklerinin 25 bin olduğunu belirtti. İdlib'in güneyindeki yerleşimler ve özellikle Marratinnuman ilçesi kırsalı, göç veren bölgelerin başında geliyor.

Rejim güçlerinin, önceki gün Marratinnuman ilçe ve kırsalında başlattığı kara operasyonunda ele geçirdiği köy sayısı 15'e yükseldi.

Editör: TE Bilişim