Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 2020 Nisan ayı içerisinde 32 bin sağlık personeli alımı yapacağını açıklamasının ardından başvuru şartları ve kadro dağılımı merak edilmeye başlandı. Geçtiğimiz yaz ayında gerçekleştirilen 12 bin sağlık personeli alımının hemen ardından koronavirüsle mücadele kapsamında 32 bin sağlık personeli alımı daha yapılacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki 2020 Nisan ayı içerisinde 32 bin sağlık personeli alımının yapılacağı açıklamasının hemen ardından dikkatler başvuru şartları ve kadro dağılımına çevrildi. Herkesin merak ettiği sorular arasında kadro dağılımı geldi. Peki sağlık personeli alımı ne zaman başlayacak?

Bakan Koca açıklamasında, 32 bin sağlık personelinin atanması için çalışmalara 1-2 hafta içerisinde başlanacağını ve 2020 Nisan ayında her şeyi yetiştireceklerini müjdeledi. Bu zorlu dönem içerisinde herkesin görevinin başında olmasını isteyen Koca, küçük örneklerde dahilinde bunlara asla izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

32 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 18 yaşını tamamlamak ve 36 yaşından gün almamak.
- Başvurulan meslek grupları dahilinde herhangi bir okul ya da bölümden mezun olmak.
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.
- 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Editör: TE Bilişim