Üniversitelerde bahar döneminin tatil olup olmadığı ve sınavların ne zaman yapılacağı netlik kazandı. YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2020 senesinin bahar döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitimin yapılmayacağını ifade etti. Peki üniversitelerde sınavlar ertelendi mi?

Üniversitelerde tatilin uzatılıp uzatılmadığı konusunda bilgilendirme YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından son dakika bilgisi olarak geçildi. Koronavirüs salgını nedeniyle İlkokul, ortaokul ve liselerde okullar Nisan ayı sonuna kadar tatil ilan edilirken bir tatil haberi de üniversitelerde bahar döneminden geldi.

2020 ÜNİVERSİTELER KAPANDI MI?

Saraç açıklamasında, bu sene üniversitelerde yüz yüze eğirimin sona erdiğini ve bahar döneminin uzaktan eğitim ile devam edeceğini söyledi. Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye kara verdiklerini belirten Saraç, bahar döneminin sona erdiğini ve üniversitelerin kapandığını ifade etti.

Saraç ayrıca üniversite vize ve final sınavları ile ilgili olarak da ilerleyen haftalarda bir açıklamada bulunacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim