2024 Yılı İçin Gemi Denetim Raporu Açıklandı

2024 Yılı İçin Gemi Denetim Raporu Açıklandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı itibarıyla gerçekleştirilen gemi denetimlerinin sayısını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, 2024 yılında toplamda 4 bin 579 geminin denetlendiğini belirtti. Bu denetimlerin, deniz güvenliğinin artırılması ve çevre koruma önlemlerinin etkin bir şekilde uygulanması amacıyla yapıldığını vurguladı. Bakan Uraloğlu, bu süreçte elde edilen verilerin sektördeki gelişmelere ışık tutacağını ifade etti.

Denetimlerin yalnızca sayı ile sınırlı kalmadığını aktaran Uraloğlu, her bir geminin uluslararası standartlara uygunluğunun titizlikle incelendiğini söyledi. Ayrıca, bu yıl içinde yapılan denetimler sonucunda tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için gerekli adımların atılacağını da sözlerine ekledi.

Bakanlık olarak hedeflerinin daha güvenli ve sürdürülebilir bir denizcilik ortamı oluşturmak olduğunu dile getiren Uraloğlu, gelecekte de benzer denetimlerin devam edeceğini bildirdi. Bu bağlamda sektör paydaşlarıyla işbirliği içerisinde çalışacaklarını kaydetti.142209 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.