Her şirketten ayrı ayrı ücret almadığını söyleyen Üstün, "TMSF tarafından atandığım Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7000 TL maaş almaktayım" dedi.

Airport Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, sosyal medya hesabından THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün kayyım atanan 40 şirkette yönetim kurulu üyesi olduğunu iddia etmişti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Üstün, Kaynak Holding ve alt şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından atandığını belirterek tüm görevleri karşılığında 7 bin TL maaş aldığını açıkladı.

Dekontu paylaştı

Üstün, açıklamasında 3 Haziran tarihinde hesabına yatan 7 bin TL'lik "Huzur Hakkı Ödemesi" açıklamalı dekontu da paylaştı. Kınık'ın iddialarıyla Üstün'ün paylaştığı dekontun aynı tarihte olması dikkat çekti. Üstün'ün açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"Şahsıma saldırı niteliğindeki yalan haberler ile ilgili: TMSF tarafından atandığım Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7000 TL maaş almaktayım. Her bir şirket için ayrı maaş aldığım iddiası doğru değildir. Bu konuda, bazı internet haber mecralarında ve sosyal medya kanallarında şahsıma saldırı niteliğinde yalan haberler paylaşan kişi ve kurumlar hakkında yasal süreç başlatılmıştır."

'Hukuki yollara başvuracağız' demişti

Üstün 4 Haziran'da ise yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Hava Yolları ailemizin markamızın, yöneticilerinin itibarına saldırı içeren, iftira ve yalan içerikli haberlere karşı hukuki haklarımıza başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer vermişti. 

Editör: TE Bilişim