50.000 TL kredi başvurusu şartları

Eğer ilk defa bir iş kurmak istiyorsanız ve bu işlerde büyümek istiyorsanız KOSGEB kredileri tam size göre verilen destek kredileridir. KOSGEB üzerinden başvuru yapacak olan kişiler bu kurumun yaptığı eğitimi geçen herkese 50.000 TL hibe destek kredisi vermektedir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi olarak bilinen bu eğitimin 72 saat olduğunu ve bu derslere girişin mecbur olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu işlemler için online üzerinden de derslere katılımın başladığını söyleyebiliriz.

KOSGEB kredisi alacak olan kişiler bu eğitimlere girmek zorundadır. Ayrıca eğitime girmeden önce sizin yapacağınız işin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler arasında olması gerekmektedir. Kurs bittikten sonra, KOSGEB jürisine sunacağınız projelerin onay alması gerekmektedir. 50.000 TL hibe kredi alan kişiler ayrıca bu kurumdan daha sonra 5 yıl geri ödemesiz 100.000 TL faizsiz kredi kullanabilirler.

Kredi nasıl çekilir?

Hibe kredi iş yeri kurmak isteyen veya mevcut iş yerinde işlerini büyütmek isteyenlere verilmektedir. Eğer yatırım yapacak maliyetiniz yoksa bu giderleri, girişimcilik hibe krediler ile birlikte çözebilirsiniz. Devlet bu durumda KOSGEB kredisi adı altında sizlere kredi imkanları sunacaktır. 5 yıl geri ödemesiz 100.000 TL, 50.000 TL hibe krediler içinde şartlar aynıdır.

KOSGEB kredi başvurularını KOSGEB müdürlüklerine yapmanız gerekmektedir. KOSGEB buradan aldıkları başvuruları sizlere Ziraat Bankası aracılığı ile işlem yapacaktır.

Şartlar

KOSGEB 50.000 TL hibe kredisini alacaksanız yatırım yapacağınız veya açacağınız iş yerinin KOSGEB desteği alması gerekmektedir. KOSGEB üzerinden destek almak istiyorsanız, yatırım projenizin KOSGEB onayından geçmiş olması gerekiyor. Girişimcilik eğitimlerini başarılı geçen kişiler, iş planını iyi hazırlamalı ve kurula iyi bir sunum ile götürmelidirler. KOSGEB kredisi başvurusu onaylandıktan sonra 1 yıl içinde işletmenizi kurmanız gerekiyor. Eğer bu süre içinde kurup bu parayı almaya hak kazanırsanız 100.000 TL faizsiz kredi de alınabilmektedir.

Editör: TE Bilişim