MHP Genel başkan adayı Meral Akşener, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin il/ilçe başkanları, gazeteciler,  çok sayıda Türk Milliyetçisi ve Habererk Ailesini bir araya getiren davette yaklaşık 500 kişi misafir edildi.

İftar öncesi ve sonrasındaki ney dinletisinin ve dev ekrana yansıtılan Cennetmekan Başbuğ Alparslan Türkeş'in duasının ardından gecenin sunucusu Cihat Kökten açılış konuşmasını yaptı.

Cihat Kökten konuşmasında " Sayın bakanım, sayın milletvekillerini, sayın belediye başkanlarım, sayın belediye meclis üyelerim, sayın il başkanlarım, sayın ilçe başkanlarım, siyasi partilerimizin saygıdeğer temsilcileri, basınımızın güzide mensupları, saygıdeğer büyüklerim, kıymetli ülküdaşlarım ve değerli dostlarımız...

Haber erkin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftar programları Sevgili ağabeyim İsmail Türk'ün mecburi yurt dışı ikameti ve ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum itibari ile hepimizin de yaşadığı problemler yüzünden bu yıl riske girecekti. Ancak gönlümüz buna razı gelmedi ve bu noktada çorbada bizimde bir tuzumuz olsun düşüncesi ile elimizi taşın altına koymak istedik.

İnsanları motive eden şeyler vardır ve fedakârlıklar insanları motive eder. İşte bu noktada asıl olan unsur sizlerin bu davaya olan inancınız ve imanınızdır. Bizi de motive eden ise sizlerin kararlığı ve inancı olmuştur. Ramazanı şerifin bu mübarek atmosferinde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz.

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

Türk milliyetçiliği 40 yıldan fazlaya dayanan siyasi hareket ve tarihten aldığı fikri mirasın devamı olarak bugünlere gelmiştir.

Türk milliyetçiliğinin ana unsuru şeyh Edebali Hz. lerinin "insanı yaşat ki devlet yaşasın" mantığıdır. Türk milliyetçiliği felsefesinin ölçüsü, insanın mutluluğuna dayanır ki, insanın mutlu olabilmesinin en temel öğeleri adaletin, hukukun, can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesidir. Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig'de "bir devletin meşruiyeti adil olmasına dayanır" demiştir.

İşte bunların hepsinin öznesi insandır. İnsanı sevmeyen, insanı yaşatma felsefesi ile hareket etmeyen ideolojik fanatikliğin meydana getirdiği taassupla haksız bile olsa yapılan değerlendirmeleri doğru kabul eden her türlü iftirayı, her türlü hakareti dava kabul eden bir anlayış sadece ve sadece kendi varlıklarını teminat altına almak isteyen insanların sığındığı limanlardır. Kısaca, özellikle vurgulamak istediğim insan sevgisi ve muhabbeti ile dolu bir anlayışa doğru evrilmemiz gerekmektedir. Emeği geçen herkese ve iftara kanlımızdan dolayı sizlere en derin saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım."dedi

Habererk'in tanıtım videosunu takiben, kurucumuz ve Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Türk'ün duygu dolu video mesajı izlendi.

Uğruna ömrünün 11 yılını zindanlarda geçirdiği "Ülkücü Hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne sızmak" gibi komik bir suçlamadan dolayı yurtdışında ikamet etmek zorunda kalan İsmail Türk'ün yokluğunda bayrağı babasından devralan ve layığıyla taşıyan Oğuzhan Türk bir konuşma yaptı.

Oğuzhan Türk koşmasında " Çok kıymetli Genel başkanım Kıymetli misafirlerimiz, değerli arkadaşlarımız, saygıdeğer dostlarımız tekraren iftarımıza hoş geldiniz.

Bu sene  dokuzuncusunu  düzenlemiş olduğumuz iftarımıza davetimizi kırmayıp icabet ederek bizleri de onore ettiğiniz için çok teşekkür ederim. İftar davetimizde her anında yanında olup ve hiçbir desteğini esirgemeyen Cihat Kökten'e teşekkür ederiz.
"Bir gün adaletle hükmetmek 60 yıl ibadet etmekten daha hayırlıdır" hadisini geçirdiğimiz 18 aylık sürede verdiğimiz demokrasi ve adalet mücadelesi ve son zamanlarda adalete olan güvensizliğin iyice yukarıya çıktığı bu zamanlarda bu hadisi  hayat ve yönetim  düsturu haline getirmiş yöneticilere duyulan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır.

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi
Konuşmamın başında Genel Başkanım diyerek başladım, bu hitap duygusal bir talep ve beklentiden daha fazla toplumun Sn. Meral Akşener'i bir an önce görmek istediği ilk makamdır.
Babamızın yanımızda olamadığı bu günde bizleri yalnız bırakamayan ailemizin kıymetli büyüğü Sayın Meral Akşener'e ve tüm dostlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Oğuzhan Türk'ün konuşmasının ardından Meral Akşener kürsüye davet edildi.

Akşener konuşmasında " Habererk önemli bir medya kuruluşu, iğne ile kuyu kazar gibi yapıldığını biliyorum." dedi.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Akşener " Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü gibi yürüyüşleri yapabiliyorsunuz, bazı itirazlarınızı ortaya koyabiliyorsunuz, " diyen bir Cumhurbaşkanımız var.  Nereden bakarsanız lime lime dökülen bir sistemimiz var. Fiili durumu hukukileştirelim diyen bir muhalefet partisi genel başkanı var.

Ana muhalefet partisi başkanı ise elinde "Adalet" dövizi ile 5 gündür yürüyor. Biz 18 aydır adaleti arıyoruz.  Ama yok. 18 ay sonunda 20 Haziranda mahkeme bir duruşma yapacak.Bakalım ne diyecek?

Yeni Parti Açıklaması

Biz bir parti kurmak için yola çıkmadık. 1 Kasım seçiminde yaşanan bozgundan sonra amacımız, yapacağımız bir kurultayla yönetimde değişikliği gerçekleştirip MHP'yi layık olduğu yere taşımaktı. Ancak bu süreçte yaşanan malum engellemeler sonrası bunu başaramadık. Gelinen noktada yeni parti talepleriyle karşı karşıya kaldık. Referandumdan sonra 1200'ü aşkın insanla çok yararlı istişarelerde bulundum. Hepsini dinledim. Bu istişareler sonrasında Anadolu'da daha fazla, Türkiye genelinde arkadaşlarımızın yüzde 90'ı yeni bir parti talebinde bulunmakta. Bu talebi dile getirirken ağlayanlar gözyaşı dökenler gördüm. Çok acı ama gerçek, pek çok arkadaşımız ömrünü verip mücadele ettiği MHP'yi kafasında boşamış. Böyle bir talep ve beklenti var." dedi.

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

Habererk İftarı ve Akşener

Öte yandan yazarlarımızdan İrfan Sönmez'in yayınlanan yazısında " Akşener’in anlattıklarından, Ramazan’dan kısa bir süre sonra yeni oluşumun ete kemiğe bürüneceği anlaşılıyor. Belli ki yeni parti MHP’nin sınırlı oylarını almak için yola çıkmayacak. Toplumun her kesimine diyalog elini uzatacak, ortak noktası Türkiye’nin birliği olan herkesi bu kutlu yürüyüşe dahil etmeye çalışacak. Doğru olan da bu. Mesele yeni bir parti kurup birkaç milletvekili çıkarmak değil. Bu hiçbir şeyi değiştirmez. Mesele, kar topu gibi çıkarak, çığ gibi büyümek olmalıdır. Türkiye’nin yeni bir partiye değil,yeni bir iktidara ihtiyacı var.Bunu hedeflemeyen bir partinin spor olsun diye ortaya çıkmasının anlamı yok. Ülkücü hareket,geçmişte –küçük olsun benim –olsun zihniyetinden çok çekti.Bazılarının konumlarını koruma hırsı, büyümeyi engelledi.Bundan böyle,-büyük olsun,hepimizin olsun- diyebilen ve rekabetten korkmayan kadrolarla yola çıkılmalıdır.Liderlerin gözüne girerek ikbal arayanların yerini,çalışarak,yarışarak,toplumun vicdanında karşılık bulanlar almalıdır. Çünkü, siyaset her türlü yarışa girebilecek cesarete sahip olanların işidir. Akşener’in engin tecrübesi ile bu yolu açabileceğini düşünüyorum.

Aile sıcaklığında bir iftar yemeği oldu. Türk ailesi İsmail Türk’ün yokluğunu hissettirmedi.Ramazan Akgün, sitenin bir yazarı gibi değil,ikinci bir ev sahibi gibi herkesle ilgilendi. Oğuzhan iyi bir ev sahipliği yaparak bayrağı babasından devralmaya ehil ve hazır olduğunu gösterdi.İnşallah bir daha ki iftara, İsmail bey aramızda,dava bayrağı en yükseklerde olur." dedi.

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

9.Geleneksel Habererk iftarı gerçekleştirildi

Editör: TE Bilişim