ABD Başkanı Donald Trump'ın belirlediği 7 ülkeye seyahat yasağı koyabileceği belirtildi. Bu ülkeler arasında özellikle Afrika'nın en kalabalık yerlerinden birisi olan Nijerya'nın da bulunması gözlerden kaçmadı.

İsviç'renin Davos bölgesinde tartışma getirebilecek yasadan bahseden ABD Başkanı Trump'ın bu yasağı daha da genişletebilme adına bir çalışma gerçekleştirdiği ve listeye dahil edilecek olan ülkelerin isimlerini ise vermekten kaçındığı gözlemlendi.

Hedef ülkeler arasında Nijerya, Sudan, Belarus, Myanmar, Tanzanya, Kırgızistan ve Eritre olduğu bilgileri kulislerde dolaşmaya devam ederken konuya ilişkin bir açıklamada Müslüman olan ülkeleri hedef alan ilk yasağın Pazartesi günü açıklanabileceği ifade edildi.

Yasak Yakında Başlayacak

Bu ülkelere getirilecek olan yeni kurallar kapsamında ABD'ye yönelik toplu bir seyahat yasağı yerine hükümet görevlileri veya bazı vize türlerine sınırlamaların olabileceği de ifade edildi. Beyaz Saray sözcüsü Hogan Gidley, mevcut seyahat yasağı konusunda emin adımlar attıklarını ileterek bu durumdan memnun kaldıklarını ve daha güvenli ülke olmak adına böyle bir yola başvurduklarını söyledi.

2020 yılında seyahat yasağı kapsamına alınacak ülkeler arasında ABD'yle terörle mücadele gibi konularda işbirliği içinde olan veya ABD'nin yakın ilişki arayışında bulunduğu yerlerinde yer alabileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim