2 gün önce ABD öncülüğündeki Koalisyon güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya zırhlı araç ve mühimmat yüklü 200 tır göndermişti. Irak üzerinden gelen tırlar, Haseke'deki ABD üssü Tel Baydar'a girmesinin ardından ABD'nin Suriye'de bulunan askeri gücünden bir heyet Suriye Demokratik güçleri komutanları ile Menbiç'te bir araya geldi. YPG, tarafından karşılanan askeri heyet gizli görüşme için Menbiç'de ki ana karargaha geçti. ABD askerlerinin gelişinde ellerinde kırmızı bir klasör olması dikkat çekti. YPG ile yapılan görüşmenin ardından ABD'li üst düzey komutan Menbiç'ten ayrıldığı bildirildi.

ABD YİNE KANDIRDI

Başta ABD başkanı Donalt Trump olmak üzere, dış İşleri Bakanı ve Pentagon sözcüleri sözünde durmadılar. Başkan Trump 29 Martta Suriye'deki güçlerimizi en kısa geçeceğiz açıklamasını yapmıştı. ABD Dışişleri Bakanı ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu il görüşmelerinde Menbiç'te ortak hareket ederek birlikte yönetme kararı alınmıştı. Ancak ABD'li komutanlar Menbiç'te YPG'li teröristlerle bir araya gelmesi dikkatleri çekti.

TEKSASLI IŞİD SÖZCÜSÜ YAKALANDI

Öte yandan Yunan asıllı ABD’li bir ailenin Teksas’da doğan çocuğu John Georgelas’ın kendi web sitesinde 2013 yılında yayınladığı biyografisinden. Teksas’da doğup büyüyen Girit kökenli bu çocuğun şimdiki adı Ebu Hasan el Muhacir ve 5 Aralık 2016 Yılından IŞİD’in sözcülüğü yapıyor. ABD'nin Rakka'nın Hatuniye köyüne düzenlenen hava operasyonunda gözaltına alındı.

Habererk/ Lokman HAPPANİ / KİLİS

Editör: TE Bilişim