Davete siyaset, asker ve bürokrasi dünyasından kimse katılmadı. Sadece iktidar cephesinden değil muhalif siyasetçilerden de kimse davete icabet etmedi.

"GÖRDÜĞÜM EN BURUK VEDA"

Davete katılanlar arasında yer alan Hürriyet gazetesinden Murat Yetkin oradaki gözlemini aktardı. Yetkin John Bass'ın vedasını, "Bu kadar yıldır bu kadar -en hafif ifadeyle- buruk bir büyükelçi veda daveti görmüş değilim." şeklinde yorumladı.

BASS DAVETİNDE AYRIMCILIK YAPTI

Yetkin geceyle ilgili gözlemlerini şöyle anlattı:

"Davete dair bir eleştirimi de bizzat Büyükelçiye ilettim. Davete bazı gazete ve televizyonlardan, daha çok hükümete yakın olanlardan meslektaşlar çağırılmamıştı. Bu kadar yıldır AKP öncesinde de hükümetlerin bu konudaki ayrımcı davranışlarını eleştirmiş bir gazeteci olduğumu hatırlatarak nedenini sordum. Öyle uygun görülmüştü. Siyaset sertleştikçe, gelenek, kural ve giderek kanunlar daha kolay çiğnenir, daha keyfi uygulanır hale geliyor maalesef."

ERDOĞAN ONUN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bass'ın Türkiye ile ABD arasındaki krizi çıkaran kişi olduğunu açıklamıştı. Erdoğan büyükelçi için şunları söymişti;

Ankara'daki bir büyükelçinin böyle bir karar alması ve daha sonra bunu devletim adına aldım demesi düşündürücüdür. Durum öyleyse ABD'deki üst düzeylerle konuşacak bir şeyimiz yok. Durum öyle değil de büyükelçi kendi kafasına göre aldıysa, o elçi bir dakika daha durmamalıdır. Benim büyükelçim böyle bir şey yapsa biz onu orada 1 saat tutmayız. Sen nasıl Türkiye - ABD ilişkilerini bozarsın.

BÜYÜKELÇİYE VEDA ZİYARETİ İÇİN RANDEVU VERMİYORUZ

Bu büyükelçi veda ziyaretlerinde bulunuyor. Bakanlarım ve şahsım bu elçiyi kabul etmiyoruz ve onu ABD'nin bir temsilcisi olarak görmüyoruz.

Editör: TE Bilişim