Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün istifasının ardından gözler, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a çevrildi. Numan Kurtulmuş, kurucusu olduğu ve Genel Başkanlığı’nı yaptığı HAS Parti’de Abdulhamit Gül de yer alıyordu.

Odatv’nin haberine göre, Abdulhamit Gül HAS Parti’nin kurucuları arasında yer alırken, aynı siyasi partiden koparak Numan Kurtulmuş ile birlikte AKP’ye geçti. İstifa eden Abdulhamit Gül, AKP’nin 2 numaralı ismi Numan Kurtulmuş’a da yakınlığı ile biliniyordu.

SÜLEYMAN SOYLU İLE GÜL ARASINA NUMAN KURTULMUŞ GİRMİŞTİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında 'hukuk' tartışması yaşandığında da araya Numan Kurtulmuş girdi.

Süleyman Soylu’nun "Ya arkadaş, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" sözlerine, Abdulhamit Gül de “Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti" şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine açıklama yapan Numan Kurtulmuş, "İki bakanımızın arasında böyle bir tartışma, sürtüşme varmış gibi anlayışın ortaya konması son derece yanlış" dedi.

DEVLET BAHÇELİ İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) “bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar” gerekçesiyle başlatılan ve kamuoyunca 'siyasi sebeplere' dayandırılan teftiş, AKP içinde de çatlağa yol açtı.

Cumhur İttifakı içinde yer alan MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB’ye başlatılan soruşturmaya destek çıkarak, Bakan Süleyman Soylu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan açıklamalarına destek vermişti.

Buna karşılık Numan Kurtulmuş ise, "Belediye kadrolarında terör örgütleri ile bağlantılı birtakım isimler olabilir. Buradan belediye başkanına sorumluluk çıkarılmaz" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Devlet Bahçeli, Numan Kurtulmuş’u hedef alarak, “Senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir” dedi. Bu durum AKP içinde de tartışmalara neden oldu.

Editör: TE Bilişim