Selvi CNN Türk televizyonunda yaptığı açıklamada "Meral Akşener artık kendini daha bağımsız hissedecek ve MHP'den yeni bir Meral Akşener partisinin doğumuna tanık olabilriz "dedi.

Öte yandan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde MHP ile ilgili görüşleri aktardı. Selvi, "AK Parti bu referandumda MHP’den beklediği desteği alamadı. MHP ile yapılan işbirliği bir sinerji oluşturmadığı gibi bazı dönemlerde AK Parti’nin aleyhine işledi" yorumunda bulundu. 

Abdulkadir Selvi'nin "Bundan sonra bizi ne bekliyor?" başlığıyla yayımlanan (17 Nisan 2017) yazısı şöyle:

Meral Akşener ne yapar?

AK Parti bu referandumda MHP’den beklediği desteği alamadı. MHP ile yapılan işbirliği bir sinerji oluşturmadığı gibi bazı dönemlerde AK Parti’nin aleyhine işledi. Referanduma 3 gün kala Bahçeli’nin ortaya attığı eyalet tartışmasında olduğu gibi. MHP lideri bombanın pimini çekip, Erdoğan’ın kucağına bıraktı. Referandumda AK Parti güçlü olduğu yerlerden oy aldı, MHP’nin sahillerden bir katkısı olmadı.

MHP seçmeni Bahçeli’ye oy vermedi. Referandum sürecinde konuştuğum Meral Akşener, yeni parti konusunu 16 Nisan’dan sonra değerlendireceğini söylemişti. 17 Nisan’dan sonra Akşener’in yeni bir parti kurup yola çıkmasının önü açıldı. Eğer erken seçime gidilmezse, MHP’nin barajın altına düşme korkusundan dolayı gidilmez.

Editör: TE Bilişim