33 Askerimizin şehit olduğu İdlib saldırısı sonrası, hava sahasının kapalı olmasına rağmen İH ve SİHA’lar gündemin ilk maddesi haline gelmişti. İHA ve SİHA’ların başarısını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar verdiği rakamlarla ortaya koymuştu. Akar yaptığı ilk açıklamada 309 Esed askerinin öldürüldüğünü, 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargâh binasının yok edildiğini söylemişti.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu programına telefonla katılarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar’da dikkat çeken açıklama

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar açıklamasında şöyle dedi ‘ 33 şehidimizi verdiğimiz günceye kadar, Rusların SİHA’ların kullanılmaması konusunda karşı koyuşu vardı. Şehit verdiğimiz günün bir önceki gecesi, bir uyarı yayınladılar.’ dedi.

Ağar açıklamasını şöyle sürdürdü ‘Ruslar yaptığı uyarıda ‘İHA ve SİHA’ları bu bölgeye sokuyorsunuz, bunun karşılığı vereceksiniz.’ dediğini açıkladı.

Ağar ’33 askerimizi şehit verdiğimiz saldırı sonrası çok ciddi gelişmeler yaşandı, bu gelişmelerden en önemlisini SİHA konusuydu.’ dedi.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar açıklamasında SİHA’ların kullanılmasının gelecekte stratejik başka silahlarında devreye girebileceği uyarısını yaptı.

‘Yıkımın çok ağır olabilir’

Ağar ‘Stratejik üstünlük sağladığımız bir güncede stratejik bir vuruş gücüyle karşılaşabilirisiniz’ diyerek tehlikenin boyutu hakkında ipuçları verdi. Rusya’ya güvenilmemesi gerektiğini vurgulayan Ağar, Rusya’nın stratejik silahlar kullanması durumunda yıkımın çok ağır olacağının altını çizdi. Bugün ki şehit sayısından kat kat fazla şehit sayıları ile karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar bu konu ilgili olarak birkaç emare olduğunu söyleyerek ‘Kafkaslardaki bombardıman filosunu, İran taraflarına kaydırdığını biliyoruz diyerek, Rus Bombardıman uçağı Tu-160’lardan oluşan bu filonun, iki uçağının Mühe mim’de konuşlandığını görüyoruz’ dedi. Ağar Rusların geçmiş zamanlarda balistik füzelerini kullandığını belirterek, dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

Sinan Oğan’dan ilginç yorum

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar’ın SİHA’lar konusunda yaptığı açıklamalar bir yorum yaparak, Rusya’nın 33 Askerimizi şehit edilmesine izin verdiğini, bunun sonucu olarak, Rusya’nın SİHA’ların Esed güçlerini vurmasına göz yumduğunu iddia etti.

Oğan, Türkiye’de tepkinin çok fazla olduğunu ve bu tepkinin azalması için Rusların SİHA’la Eset’i vurması için fırsat tanıdığını söyledi.

Oğan açıklamasında 33 Şehit verildiği günün akşamında Rus diplomatların Türkiye’yi terk ettiklerini iddia etti.

Wagner İdlib’e geliyor

Sinan Oğan Libya’da bulunan Rus paralı askerleri Wagner’in İdlib’e geleceğini bu konuda açıklamaların olduğunu söyledi.

Oğan açıklamasında ‘Wagner’in yaptığı bir açıklamada, biz Libya’daki faaliyetlerimizi vaktinden önce durdurduk ve buradan çekiliyoruz’ açıklamasını yaptığını, Muhtemelen Wagner gücünün büyük bir kısmı İdlib’e kaydırılacaktır’ dedi.

Editör: TE Bilişim