Soylu, annesi Servet Soylu'nun 45 gündür hastanede olduğunu belirterek, annesi ile çekildiği fotoğrafa sosyal medyada küfür eden kişinin çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

Soylu, şu ifadeleri kullandmıştı:

"45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar? Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder? Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir" dedi.

Gül'ün paylaşımının Bakan Soylu'nun paylaşımının ardından yapılması dikkat çekti. 

Tartışma sürerken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den çok dikkat çeken açıklamalar geldi.

Gül, “Klavye başına geçip her gün sosyal medyada bana tutuklama siparişi ya da tahliye siparişi verenlere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler, kurallar işler, usuller işler ve işlemeye de devam eder. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet Bakanının da bu işleyişe müdahale etmesini kimse bekleyemez. Adalet Bakanının hakim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın o cübbeyi de görevim boyunca asla giymeyeceğim” dedi.

SAPIK AMCA'YI TUTUKLA PAYLAŞIMLARI

Öte yandan Twitter'da, Mardin'de 17 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada salıverilen ve ailesi tarafından davul zurna ile karşılanan Osman Çur'un tutuklanması talebiyle "Sapık amca Osman'ı" tutukla paylaşımları yapılıyor.

Editör: TE Bilişim