Van'da bir çığ felaketi daha yaşandı. Minibüsün üzerine düşen çığ felaketinin hemen akabinde arama kurtarma ekibinde görev alan 2 kişinin daha üzerine çığ düştü. Yaşanan felakette son gelen bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısının 8 olduğu ifade edildi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün akşam saatlerinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırılmış ve tedai altın alınmıştı. Çığ altında kalan minibüstekileri kurtarmak için seferber olan arama kurtarma ekiplerinin üzerine yeni bir çığ daha düştü. Son gelen bilgiler ışığında yaşanan çığ felaketinde arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar kendi çabaları ile kurtulurken yoğun şekilde çalışmaların devam ettiği haberi geldi.

Şu Ana Kadar 30 Kişiye Ulaşıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada bölgede yaşanan çığ felaketinde 30 kişiye ulaşıldığı ve halen çığ altında kalan olup olmadığını kontrol etme adına çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas da açıklamasında dün yaşanan çığ felaketi sonrasında bazı vatandaşların halen aynı yolu kullandıkları ve bu yol üzerinde tüm çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğü kaydedildi. 25 kişi şu ana kadar çığ altından yaralı olarak kurtarıldığını söyleyen Arvas, 5 araç operatörünün de halen çığ altında kaldığı bilgilerini aldıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim