Karahasanoğlu, son yazısında Ağıralioğlu'ndan helallik istedi.

Yeni Akit yazarı, "İnternet sitelerinde iki-üç sayfa olarak (Yaklaşık 15 dakikalık konuşmaya tekabül eder)  haberleştirilen ilk metinlerde olmayan ve Ankara Baro Başkanı’nın sözlerini eleştiren 3 dakikalık bölümün de olduğunu gördüm. İşte tam bu noktada.. Yavuz Bey’den ben helallik talep ediyorum." sözleriyle özür diledi ve helallik istedi.

"Lafı eğmeden, bükmeden, “Ama” demeden, “Mama” eklemesi yapmadan Yavuz Bey’den özür diliyorum." diyen Karahasanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çerçevede, konunun doğrusunu öğrenir öğrenmez, hiç kimsenin yazımı, en azından o dakikadan sonra istismar etmemesi için, internet sitesindeki sayfanın başına, konuyu kısaca tavzih eden notumu koydum..

Notumda, bugünkü yazımda ayrıntısını vereceğimi de belirttim.

Bu çerçevede, “yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan mutlaka ve mutlaka Allah’a hesap vereceğimiz” inancı ile.. Yazdıklarımızın “Allah rızası” amacına matuf ise bir değeri olduğu, aksi takdirde boş bir oyalanmadan ibaret olacağının bilinci ile.. “Allah rızası”nı gözetmenin ispatının da, “yanlış yazıldığında özür dilemekle olabileceği”nin idraki ile..

Kaprise girmeden, özürümüzü diledikten sonra, benim de, Yavuz Bey’in de, bu olaydan çıkarmamız gereken dersleri özeleştiri babında not etmek isterim.

Ben ders çıkarmalıyım:

Dindar bir kişinin, elimize konuşma metni de verilse, aleyhinde hemen görüş serdetmemek gerekir.. Bu konuda en azından acele etmemek gerekir.. Konuşmasının tümünü, bizzat izlemeden, montajlı olup olmadığı, kastının ne olduğu noktasında şüphelerimizi gidermeden, muhatabımızı ağır eleştiriye tabi tutmamamız gerekir.."

Editör: TE Bilişim