1993 senesinde Sivas'ta bulunan Madımak Oteli'nde yaşanan olaylar yüzünden idam cezası alan ve bu cezanın kaldırılması sonrasında cezası ağırlaştırılmış müebbede çevrilen 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırıldı.

Sivas'ta bulunan Madımak Oteli olaylarında ceza alan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç'ın kalan cezası sağlık sorunları nedeni ile Erdoğan tarafından tamamen kaldırılarak onandı. Resmi Gazete'nin 31 Ocak 2020 tarihli sayısında yer alan haberde Ahmet Turan Kılıç'ın aldığı cezanın affedildiği belirtildi.

Adli Tıp Kurumu tarafından alınan sağlık raporu doğrultusunda Anayasa'da yer alan 104. maddenin 16. fıkrasındaki hükmü gereğince Ahmet Turan Kılıç'ın cezasının affedildiği ifade edildi.

1993 senesinde Sivas'ın Madımak Oteli'nde yaşanan olaylarda idam cezası alan Kılıç, idam cezasının kaldırılması sonrasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Ahmet Turan Kılıç Kimdir?

27 senedir cezaevinde olan ve sık sık sosyal medyada "Ahmet Dedeye Özgürlük" etiketi ile paylaşım yapılan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç uzunca bir süredir gündemdeydi. Sivas olaylarında Aziz Nesin hakkında hakaret içermeyen sözler nedeni ile 22 senedir cezaevinde olan Kılıç'ın cezası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaldırıldı.

Editör: TE Bilişim