Yüksek mimar, siyasetçi ve şehir planlayıcısı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp gece saatlerinde Maltepe'de bulunan evinde hayatını kaybetti. Yüksek mimar, şehir planlayıcısı ve siyasetçi 73 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, gece saatlerinde Maltepe Küçükyalı'da bulunan evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi bugün sabah Üsküdar Karacaahmet Gasılhanesi'ne getirildi. Alp'in cenazesinin Aydın Kuşadası'nda defnedileceği öğrenildi.

Aileye yakın isimler olayı doğrularken, sosyal medyada #ahmetvefikalp tagları kullanılmaya başlandı.

Bilindiği MHP Genel merkezinin binasını ve Ozan Arif’ina anıt kabrinin de mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp’ti.

Ülkücü hareketin çok yakından tanıdığı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp aynı zamanda 1994 mahalli idareler seçimlerinde MHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in de danışmanlığını yapmıştı.

Öte yandan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp sık sık Habererk.com’da yazıları da yayınlanmaktaydı.

Habererk Genel yayın Yönetmeni İsmail Türk ise yayınladığı mesajda “Yüksek mimar Ahmet Vefik Alp hakkın rahmetine kavuşmuştur.

MHP Genel merkez binasının mimarı olan ve Başbuğ TÜRKEŞ'in çok sevdiği Ahmet Vefik ALP sadece mimari projelere değil yüreklere de sevgi temelini atmıştı. Ruhu şad Mekanı cennet olsun.” dedi.

Editör: TE Bilişim