Gazeteci Nevşin Mengü, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından kendisine hakaret eden bir şahsın fotoğrafını yayınlayarak şahsın kim olduğunu sormuştu. İsminin K.K. olduğu ve AK Parti üyesi olduğu öğrenilen şahıs hakkında partinin Çorum İl Başkanlığı özür yazısı yayınladı.

AKP Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, sosyal medya üzerinden gazeteci Nevşin Mengü’ye hakaret ve cinsel içerikli mesajlar gönderen AKP’li üyenin istifa ettirildiğini belirterek, “Nevşin Mengü’den özür diliyoruz” dedi.

Mengü, 2 Aralık’ta Twitter hesabından bir kişinin fotoğrafını paylaşmış ve “Bu elemanın bir ailesi vb var mı? Sürekli stalk ediyor, rahatsızlık veriyor. Kimin yakınıysa sahip çıkabilir mi?” diye yazmıştı. AKP Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Mengü’nün fotoğrafını paylaştığı K.K’nın partilerinin üyesi olduğunu ve Çorum’da işletmecilik yaptığını söyledi. Konunun kamuoyuna yansımasının ardından K.K.’nin parti binasına çağırdığını ve istifa etmesinin istendiğini aktaran Karadağ, talep üzerine K.K.’nin partiden istifa ettiğini belirtti. Karadağ şöyle devam etti: “Kendim bile muhatap olmadan istifasını aldırıp, gönderdim. Eğer istifa etmeseydi ihraca sevk edecektim; ama gerek kalmadı. Artık üyemiz değil. Biz, bunlara prim vermeyiz. Bir kadın olarak ve bir Türk vatandaşı olarak da Nevşin Mengü’den de özür diliyoruz. Haberi Twitter’dan paylaşan Mengü, “Terbiyesizlik marifet değil” diye yazdı. 

Editör: TE Bilişim