2001-2009 yıllarında Ak Parti Esenler ilçe başkanlığı yapan Yavuz Selim Tuncer 2009 yerel seçimlerinde Esenler Belediye başkan aday adayı oldu. Dönemin Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin tarafından desteklenen Tuncer’in gece yarısı adaylığı kesinleşti haberi ile Esenler de havai fişekler ile kutlamalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde ise şuan ki başkan Mehmet Tevfik Göksu açıklandı. 

Yerel seçimler sonrası Esenler ile ilişiği bizzat Tevfik Göksu ve o dönem ilçe başkanı olan Umut Özkan tarafından kesildi.

2019 Mart seçimlerinde İBB Meclisine Ümraniye'den girdi. Ak Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetmesi ile İBB Meclis görüşmeleri Ekrem İmamoğlu tarafından canlı verilmeye başlanmıştı. 

Bu süreçte Ak Parti Grup başkanvekili olan Esenler Belediye başkanı Tevik Göksu konuşmaları ile bir anda yıldızı parlayan isim oldu.

Hatta bazı yayın organlarında Binali Yıldırım'ın yerine İstanbul adayı yapılacak haberleri de yayınlanmıştı.

Taki Tevfik Göksu’nun Trabzonluları hedef alan RUM açıklamasına kadar. 

Biranda şimşekleri üzerine çeken Tevfik Göksu’ya bir hamlede eski rakibi Yavuz Selim Tuncer’den geldi. Meclis Konuşmasında kendini göstererek bende varım demiş oldu.

İyi parti Genel başkanı Meral Akşener’e FETÖ'cü yakıştırması ile gündeme oturan Yavuz Selim Tuncer’e eski çalışma arkadaşlarından büyük destek geldi. 

Esenler’de Tevfik Göksu tarafından çizilen isimler tek tek Yavuz Selim Tuncer için sosyal medyada destek mesajları açıklamaya başladı.

Şuan Esenler Ak Parti içinde ciddi bir kriz yaşandığı gözlemlenmekte. 

Trabzon dernekleri Tevfik Göksu için basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor. 

Esenler STK Federasyonu ise bu açıklamayı engellemek için her türlü gayreti gösterdiği kamuoyunca biliniyor.


 
 

Editör: TE Bilişim