Çamlı’nın yazısını paylaştığı ismin ise 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın FETÖ elebaşı Gülen’i öven sosyal medya paylaşımı yeniden gündeme geldi. Çamlı, 2013 senesinde FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesinde Gülen ile ilgili yayınlanan bir yazıyı Twitter hesabından paylaşarak “Önemli bir değer olan Cemaat ve Hocaefendi'yi bu hale düşüren sebep ne olursa olsun hiçbir şekilde mazur görülemez” ifadelerini kullanmıştı.

17/25 ARALIK’TAN GÜNLER ÖNCE PAYLAŞMIŞTI

Prof. Dr. Suat Yıldırım, FETÖ elebaşı Gülen’i övdüğü yazıda şunları söylemişti:

"Bu mudur bağlılık, bu mudur hükümete karşı çıkma, bu mudur paralel devlet!.. Bu, vehimden başka bir şey değil. Başkasına acımayanlar bari kendilerine acısınlar da bu vehimlerden kurtulmaya çalışsınlar. O, meseleye sadece “bizim gibi alnı secdelilerin içtihad farkı” olarak bakıp yanlış bir iş yapılmasın diye uyarıyor. Muvaffakiyet Allah’tan."

AK Parti’li Çamlı’nın FETÖ elebaşı Gülen’i öven paylaşımı ise 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında günler önce yapılmıştı.

YAZIYI YAZAN YILDIRIM, ADİL ÖKSÜZ İLE BAĞLANTILI

AK Parti’li vekil Ahmet Hamdi Çamlı’nın yazısını paylaştığı Suat Yıldırım ise 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden ve hala kaçak olan Adil Öksüz ile bağlantılı durumda. Yıldırım, Adil Öksüz’ü Sakarya Üniversitesi’ne aldıran kişi olarak biliniyor. 2016 yılında yapılan soruşturmada FETÖ’nün 73 yöneticisinden biri olarak gösterilen Yıldırım sonrasında yurt dışına kaçmıştı.

Editör: TE Bilişim