Kahramanmaraş Belediyesi’nde düzenlenen törene Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ve beraberindeki heyet katıldı. Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör, Çinli misafirlerine Kahramanmaraş hakkında bilgiler verdikten sonra birlikte kardeş şehir protokolünü imzaladılar.

Karşılıklı hediyeleşmenin ardından konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kardeş şehir protokolünün Kahramanmaraş ve Yiwu kenti arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.Güngör, “Şehrimizin kardeş şehirleri var fakat bunları sürdürülebilir ve karşılıklı etkin bir şekilde kullanmamız lazım. Bu kapsamda Çin’in Yiwu kenti ile Kahramanmaraş şehri arasında kardeş şehir ön protokolü imzaladık. Biz tabi dondurmanın, kuyumculuk sektörü ve mutfak eşyalarının başkentiyiz. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrimiz, Dulkadiroğlu Beyliğinin de başkenti. Bu kardeşlik protokolü, hem Çin-Türkiye yerel yönetimler arasında iş birliğini geliştirmesi yönünde önemli bir adım olacağı gibi, Kahramanmaraş ile Yiwu kenti arasında iş birliğinin geliştirilmesinde çok önemli katkı sağlayacaktır. Bunları önemsiyoruz ve artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ise Çinlilerin dondurmanın başkentini tanımak için Kahramanmaraş’a geleceklerini söyledi.


BÜYÜKŞEHİR PROTOKOLÜ İÇİN PROTESTO 

Çin’in Yiwu şehri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kardeş şehir protokolüne basın açıklaması ile tepki gösterildi 

Çin’in Yiwu şehri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kardeş şehir protokolüne basın açıklaması ile tepki gösterildi 

Kahramanmaraş’ta yaşayan ve Üniversite öğrencileri olan Uygur Türkleri Büyükşehir belediyesinin yaptığı kardeşlik protokolüne tepki göstererek basın açıklaması yaptılar.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi “ Bugün katil Çin’in Yiwu şehri ile Kahramanmaraş arasında Kardeş Şehir protokolü imzalanacakmış. 23.08.2019 Cuma günü Kahramanmaraş için tarihi bir hatanın yapıldığı gün olarak kayıtlara geçecektir, çünkü Zalim kızıl Çin bir yandan bu Kardeş Şehir Protokolü arıcılığı ile Türkiye’deki siyasi lobi faaliyetlerine geniş zemin hazırlarken, bir diğer yandan Doğu Türkistan'daki kardeşlerinize “sizin güvendiğiniz, Türkiye'deki insanlar da bizimle işbirliği yapıyor diye sunmak sureti ile Doğu Türkistanlıların sarsılmaz Ümit’lerini çar çur etmek istiyor.Günümüzde hala Doğu Türkistan'da 4milyondan fazla insan sadece Müslüman Türk oldukları için değiştirme ceza kamplarında akıl alamaz işkencelere maruz kalıyorken Çocuklar da ailesinden zorla alıkonularak asimilasyon politikalarına maruz kalmaktadır. Ana babalar çocuklarına hasret içinde gözlerinden yaş yerine kan ağlamaktadır.Çin paraları, tatlı sözleri ile dünyayı kandır maya çalışmaktadır.Böyle bir zulme  dur demek yerine Sütçü imam torunları, Anadolu’nun yıkılmaz kalesi kahramanlar şehri kardeş katil ile nasıl kardeş şehir olur!Tüm vicdan sahibi Sivil Toplum Kuruluşlarını,Sütçü İmamın Torunlarını,Kahramanmaraş’ın Kahraman evlatlarını, bu Hatalı ve Vahim karara karşı sorumluluğa davet ediyoruz.Zalimin zulmüne sessiz kalmak, Zulme ortak olmaktır.”


 

Editör: TE Bilişim