Çocuklara Yönelik İstismarı Araştırma Komisyonu’nda, toplantının çalışma yöntemi konuşuldu. Toplantıda AK Parti’li üyelerin çoğunun Karaman’daki skandalla ilgili olarak, “Genelleme yapılmamalı” diyerek Ensar Vakfı’nı korumaya yönelik değerlendirmeler yapması dikkati çekti.

AK Parti  Milletvekili Hatice Dudu Özkal'ın Çocuklara Yönelik İstismarı Araştırma Komisyonu'nda,“Herkes çocuğuna sahip çıksaydı böyle sapkınlıklar yaşanmazdı” sözleri tartışma yarattı. Konuşmasına duayla başlayan AK Parti’li Özkal, ayrıca bu tür sapkınlıkların dini ve imani tezlerle çözülebileceğini belirterek, Diyanet'ten çağrılacak uzmanlardan yardım alınmasını önerdi. Konuşmasına duayla başlayan AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, ayrıca bu tür sapkınlıkların dini ve imanı tezlerle çözülebileceğini belirterek, Diyanet'ten çağrılacak uzmanlardan yardım alınmasını önerdi.

METİNER: “ÇOK FAZLA DERNEK, VAKIF, TARİKAT KAVRAMLARINI ALTI ÇİZİLMESİN”

BirGün Gazetesi'nden Sebahat Karakoyun'un haberine göre, toplantıda AK Parti’liMehmet Metiner’in muhalefeti temsil eden üyelerin konuşmalarına sık sık müdahalede bulunması gerginliklere neden oldu. Metiner, Karaman’daki olayla ilgili, “politik istismar” iddiasında bulunarak, “Her camianın içinden yanlış insanlar, kusurlu insanlar çıkabilir. Çok fazla dernek, vakıf, tarikat ve benzeri kavramların altının çizilmemesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Çocuk istismarının cinsel istismarla sınırlı olmadığını kaydeden Metiner’in, “Çocuk yaşta ölüme yatırılanlar var. Eline tutuşturulan keleşe boynu yetişmeyen çocuklar var, kaçırılıp dağa götürülen. Dağdaki tacizler bizim ilgi alanımıza girmez ama çocuk tacizleri, kadın tacizleri konusunda sahiden duyarlıysak her konuda ve herkesle ilgili duyarlı olduğumuzu da göstermek zorundayız” sözleri de tartışma yarattı.

ENSAR'A TOZ KONDURMADILAR

AK Parti’li İsrafil Kışla da konuşmasında Ensar’ı korumaya yönelik ifadeler kullanarak, “Toplu halde olan yerlerde yaşansa da bu tip olaylar münferit olaylardır, bütün camiayı itham edecek, ilzam edecek olaylar değil elbette ki. Yani, ulu orta herkesin her yerde bir yurt açması söz konusu değil. İsimleri geçen bu kurumlara Ensar denildi. Bu kurumlar sanki yasal olmayan yurtlar işletiyormuş gibi bir algıyı doğru bulmam” dedi.

AK PARTİ'Lİ VEKİL ENSAR'A DEĞİL, TACİZ HAKKINDAKİ YAYINA TEPKİ GÖSTERDİ

İsrafil Kışla’nın medyanın istismar haberleriyle ilgili, “Haber yapmak adına, doğrusu o tacize uğrayan çocuğun psikolojisinde neler uyandıracağını, ne fırtınalar estireceğini veya diğer çocukların nasıl teşvikkâr bir şeyin içerisine gireceğini düşünmeden yayınlar yapılıyor” sözleri de dikkati çekti.

Editör: TE Bilişim