Ulaştırma Bakanlığı'ndan tren kazaları hakkında açıklama geldi. AK Parti'nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana yaşanan tren kazalarında 1678 vatandaşımızın hayatını kaybettiği belirlendi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından tren kazaları hakkındaki soru önergesine Ulaştırma Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Gelen son bilgiler ışığında geride kalan 18 sene içerisinde trenden düşme, çarpma ve hemzenin geçitte yaşanan kazalarda dahil olmak üzere 1678 vatandaşımızın canından olduğu ifade edildi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Yanıt

Ortalama yılda 93 kişinin hayatını kaybettiği tren kazaları oldukça dikkat çekti. 13 Aralık 2018 tarihinde Ankara'da yaşanan ve 9 vatandaşın hayatını kaybettiği yüksek hızlı tren kazası akabinde Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Devlet Demiryolları'nda görevli olan 10 personel hakkında işlemlerin halen devam ettiği de kaydedildi.

Alifuatpaşa'da 19 Eylül 2019 tarihinde kılavuz trenin raydan çıkması sonrasında yaşanan kaza ile ilgili olarak da soruşturmanın devam ettiği bilgisi geldi. Tanrıkulu sorularını sosyal medya hesabı üzerinden sormuş ve buna ait cevapları arz etmişti.

Editör: TE Bilişim