Öncelikle bu resmin hikâyesini anlatmak lazım. Öncelikle bir takım yerel haber sitelerinde bu resimde cenazenin tabut alınamadığı için battaniyeye sarıldığı yalanı söylenmekte, yazılmakta. Bu bilgi tamamen yanlıştır, yalandır. Bu resimdeki battaniye değil, Türk Bayrağıdır. Tabuta sarılacak ebatta Türk Bayrağı bulunamadığı için Adana Yurdunun önüne milli günlerde asılan ebatları büyük bayrak sarılmıştır.

Olay günü

1 Mart 1977 sabah ezanı okunurken, İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nun 3. Katı. 6 nolu oda Mustafa Erol, .Kerkük’lü iki Ülkücü ve Sami Selçuk aynı oda kalmaktaydılar. Ülkücüleri yıldırmak için Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nun 3. Katı. 6 nolu odasına atılan bomba ve akabinde taranması sonucu Mustafa Erol şehit oldu. Sami Selçuk ise sağ el baş parmağından ve göğsünden hafif yaralandı.

Daha sonra yapılan araştırmada Komünist militanlar üçüncü kata, park halindeki bir minibüsün üstüne çıkarak erişmişti. Civarda 400-500 mermi kovanı bulunmuştu.

Olayın faili şimdi Büyükelçi

İşte yukarıda anlatılan olayda şehit olan Mustafa Erol’un katili Komünist militan Ozan Ceyhun AK Parti’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Viyana Büyükelçiliği'ne atandı.

Komünist militan Ozan Ceyhun bu olayı gerçekleştirdikten sonra, Avusturya'ya kaçtı.Davası zaman aşımına takılan Ozan Ceyhun Almanya'ya gitti.

Ozan Ceyhun 1986’da Alman Yeşiller Partisi'ne kayıt yaptırdı. 1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda çalıştı. Ozan Ceyhun Yeşiller Partisi'nde milletvekili iken Ermeni tasarısı"nı hazırladı.

2002 yılında Türkiye’ye geldi. Siyaset yapmak için Ak Parti’yi seçen Ozan Ceyhun’un ikinci evliliğinin nikah şahidi Recep Tayyip Erdoğan oldu. İzmir milletvekilliği aday adayı oldu, seçilemedi. Erdoğan’a danışman yapıldı.

AK Parti’li Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece yayınlanan Resmi Gazete ile bir teröristi Viyan Büyükelçiliğine atadı.

Editör: TE Bilişim