Gündemde tamamen koronavirüs salgını varken hayvan ithalatının yasak olduğu şu dönemde AKP hükümeti tarafından Brezilya'dan sessiz sedasız 10 bin baş besilik hayvan ithalatının yapıldığı ortaya çıktı.

Koronavirüsün en yaygın olarak görüldüğü ve yayılma hızı bakımından zirvede olan ülkelerden Brezilya'dan ithal edilen yaklaşık 10 bin baş besilik hayvan Pazar akşamında İskenderun Limanı’na indirilerek yüzlerce TIR’larla Şanlıurfa'ya sevkıyatı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin gündeminde yer alan koronavirüs salgınından faydalanan AKP hükümeti, Brezilya’dan sessiz sedasız 10 bin baş besilik hayvan ithalatı gerçekleştirdi. İthalatı yapan firma ise kendisine sağlanan bu ayrıcalıktan dolayı büyük bir rant elde etmiş oldu.

HAYVAN İTHALATI YASAKLANMIŞTI

Polaris 2 adlı gemi, Brezilya’dan yüklediği yaklaşık 10 bin başlık besilik hayvanı Pazar akşamı İskenderun Limanı’na indirdi. İskenderun Limanı’nda yüzlerce TIR’a yüklenen hayvanlar, ithal eden et firmasının Şanlıurfa’daki çiftliğine taşınırken hiçbir görüntünün alınmasına da kesinlikle izin verilmedi.

Erdoğan daha öncesinde hayvan ithalatının durdurulduğunu açıklamasına rağmen, besilik hayvan ithalatının aralıksız devam etmesi gözlerden kaçmadı. 

Editör: TE Bilişim