AKP'li belediyelerin UNESCO yalanı ortaya çıktı. Sahte çıkan haber sonrasında sessiz kalan AKP'li belediyelere sosyal medyadan büyük tepki geldi. UNESCO tarafından yapılan açıklamada ödüller konusunda bunları kendilerinin vermediğini söyledi.

AKP'li belediyeler tarafından yayımlanan ödüller ile ilgili haberlerin sahte çıktığı belgelendi. UNESCO'nun bu ödülleri kendileri tarafından verilmediğini belirterek Paris'te Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Karatepe’nin de katıldığı törende dağıtıldığı ve haberlerin yalan olduğu belirlendi.

UNESCO Yalanladı

16 Ocak tarihinde Paris'te UNESCO'ya ait olduğu ifade eden bir binada düzenlenen törenin aslında merkezi Ankara'nın Balgat semtinde bulunan “Kent Araştırmaları Enstitüsü”nün "layık gördüğü" anlaşıldı. Ödül töreninin hemen sonrasında ise AKP'ye yakınlığı ile tanınan bir çok gazete ve yandaş haber sitesi bunu manşetten yayınlayarak yalana ortak oldu.

UNESCO Türkiye Ofisi yetkilisi tarafından yapılan açıklamada UNESCO'nun belediyelere özgü olarak böyle bir ödül vermediğini ödül aldıklarını açıklayan belediyelere de bir uyarı yazısı gönderildiği ifade edildi. UNESCO, kendisinin vermediği ödüller için belediyelerin ismini kullanmamasını rica etti.

Editör: TE Bilişim