AKP'nin her yıl bütçe üzerinde para aktardığı bilinen Diyanet için yapılan yeni tesislere rağmen toplantı ve seminerler için Antalya'da 5 yıldızlı otelleri tercih etmesi gündeme geldi. Hazineden milyonlarca lira ile yapılan harcamalara iktidar sessiz kalırken vatandaşlar bu duruma sosyal medyadan büyük bir tepki gösterdi.

Ocak ayı başından bu yana kurum içerisinde toplantılar tertip eden Diyanet, bu seferde Antalya'da 5 yıldızlı otelleri tercih etti. Toplantı ve seminerler için hazineden milyonlarca lira Diyanet'e aktarılırken bu paraların nereye gittiği konusunda net bir açıklama yapılmaması da kafaların karışmasına neden oldu.

Diyanet Kendisini Savundu

Diyanet'in özellikle 5 yıldızlı alkolsüz aile oteli WOME Deluxe, Alan Xafira, Silence Beach Resort gibi lüks otelleri tercih etmesi tepkilere neden olurken daha önceden yapulan büyük ve yeni tesislere rağmen buralara gelmesi eleştirilerin odak noktası halini aldı.

Konu hakkında kendisini savunan Diyanet ise merkezlerinde bulunan tesislerde yatakların azlığından dolayı 5 yıldız otelleri tercih ettiklerini ifade ederek kendilerine verilen paralarında harcırah kanunu kapsamında olduğundan bahsetti. Müftüler ayrıca 5 yıldızlı otelde toplantılarını gerçekleştirirken eşleri de aynı otelin bir başka salonunda huzur derslerine girdi.

Editör: TE Bilişim