Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tarihin en büyük liderleri arasında gösterdiği Hasan Kaçan'ın İBB'den bunun karşılığında 187 bin lira aldığı ortaya çıktı. 2018 yılında gerçekleştirilen zikir programında AKP'li İBB'nin Hasan Kaçan'a bir gecelik için 44 bin lira ödediğini söylendi.

Bir önceki dönemde AKP tarafından yönetilen İBB'de sanatçılara milyonlar ödendiği ortaya çıktı. Her açıklamasında AKP hükümetini övmekten geri kalmayan Hasan Kaçan'ın bunun karşılığında Erdoğan hükümetinden 187 bin lira aldığı belirlendi.

22 Haziran 2016 tarihinde İBB'ye bağlı olan İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Şirketi tarafından gerçekleştirilen ihaleye tek isim olarak katılan Hasan Kaçan ile 93 bin lira değerinde iki ayrı sözleşme yapıldı. Sözleşmelerin imzalanmasının akabinde İBB tarafından Hasan Kaçan'a 187 bin lira ödendi.

187 Bin Liralık İhale

AKP'li olan İBB ile Hasan Kaçan arasında imzalanan bu sözleşmenin süresi ise 8 gün olarak belirlendikten sonra asgari ücretin 1300 lira olduğu dönemde Hasan Kaçan'a toplamda 23 bin lira ödeme geçildi. Geçtiğimiz aylar içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için tarihin en büyük liderlerinden biri ifadesini kullanan Kaçan'ın neden böyle bir güzelleme yaptığı da belli oldu.

AKP'li İBB bununla da kalmayarak 2018 senesinde bir ihale daha tertip ederek buna da tek başına katılan Yedi Nota Ajans Müzik Hizmetleri Şirketi'ne bir gecelik program için 44 bin lira ödeme yaptığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim