AKP Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atanmasına tepki gösterenler için "Vatan sevginizden şüphe edin" çıkışında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanması gündemdeki sıcaklığını koruyor.

'Liyakat' tartışmalarının yaşandığı atamanın ardından Hamza Yerlikaya’nın 4 maaş alacağı ortaya çıkmıştı.

Meclis Genel Kurulu’nda AKP Grubu adına söz alan Adana Milletvekili Tamer Dağlı ise konuya ilişkin büyük tepki toplayan bir yorumda bulundu.

Dağlı, Yerlikaya atamasını “Bu bankaların sporla ilgili hizmetleri de var” sözleriyle savunduktan sonra eleştirilere şöyle yanıt verdi:

"VATAN SEVGİNİZİ SORGULAYIN"

“Ağırlıklı olarak eleştiriler, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olmuş, 'Asrın Güreşçisi' dediğimiz Hamza Yerlikaya üzerinde yoğunlaşmaktadır. Hamza Yerlikaya bu vatanı seven, bayrağını seven, ülkesini seven ve İstiklal Marşı’mızı defalarca okutan, bu bayrağı defalarca dalgalandıran bir sporcumuzdur. Hamza Yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır. Eğer Hamza’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım.”

İYİ PARTİLİ TÜRKKAN’DAN ÇOK SERT TEPKİ

Dağlı’nın bu sözlerine İYİ Parti sıralarından tepki geldi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Dağlı’ya “Senin terazin tartmaz bizim vatan sevgimizi” sözleriyle yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim